Jezik

eng

Pratite nas

Film Noćne zveri, jedan od najtraženijih naslova na 45. FEST-u

Ekstravagantni američki modni dizajner Tom Ford proslavio se kao kreativni direktor u kompanijama kao što su Guči i Iv Sen Loran, a svetu se u ulozi reditelja predstavio svojim poetičnim debijem Samac (2009). Ford se, nakon sedmogodišnje pauze, vraća  u bioskope sa jednako atraktivnim i uzbudljivim Noćnim zverima, filmom koji je među kritičarima tokom prethodne godine podelio mišljenja, ali nesumnjivo ostao zabeležen kao neobično i veoma interesantno ostvarenje.

Tom Ford se ovom prilikom ponovo odlučio za adaptaciju književnog dela: Samac je bio ekranizacija istoimenog romana čuvenog pesnika Kristofera Išervuda, dok su Noćne zveri na veliko platno prebacile Toni i Suzan, knjigu Ostina Rajta. Izuzetno stilizovan, a građen na temeljima neprijatnosti i neizvesnosti, ovaj film istovremeno predstavlja nesvakidašnje narativno i estetsko iskustvo.

Nakon Džulijen Mur u Samcu, Ford je za glavnu glumicu odabrao još jednu crvenokosu divu, Ejmi Adams. U ostalim ulogama nalaze se i jedan od najperspektivnijih američkih glumaca mlađe generacije, Džejk Gilenhal, simpatična Isla FIšer i Aron Tejlor-Džonson. Noćne zveri neće izostati ni na ceremoniji Američke filmske akademije: fantastični Majkl Šenon je ove godine nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu.

Trejler možete pogledati ovde: https://www.youtube.com/watch?v=-H1Ii1LjyFU

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe