Jezik

eng

Pratite nas

Press konferencija sa Monikom Beluči

U Svečanoj sali Skupštine grada Beograda 24. januara 2017. u 15h održana je konferencija za štampu povodom 45. FEST-a koji će večeras otvoriti novi film Emira Kusturice Na mlečnom putu

Konferenciji su prisustvovali slavni režiser, zvezde ovog ostvarenja Monika Beluči i Sloboda Mićalović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Novinarima se prvo obratio gradonačelnik, koji je ukazao važnost ove manifestacije . Kako je rekao, najveći beogradski filmski festival svake godine ima sve  veći broj posetilaca, sve bolje filmove i sve veće svetske zvezde koje nam dolaze u posetu. Zahvalio se i režiseru Emiru Kusturici što je prihvatio da njegov film bude prikazan na otvaranju ovogodišnjeg FEST-a, kao i prisutnim glumicama.

Reč je zatim predao reditelju, koji je skrenuo pažnju na činjenicu da je za veliki festival potrebno imati filmove sa velikim zvezdama, te da je ovo, citirajući završnu repliku iz filma Kazablanka, "početak jednog divnog prijateljstva".

Sledeća se prisutnima obratila Sloboda Mićalović, koja tumači jednu od glavnih ženskih uloga u filmu, primetivši da Beograda kao da poslednjih 10 dana "živi za fest". Ona je istakla važnost ove manifestacije za sve umetnike, a pogotovo buduće filmske stvaraoce i rekla da je presrećna što je dao filma koji će otvoriti FEST.

Reč je zatim predala čuvenoj italijanskoj glumici Moniki Beluči, koja će večeras otvoriti ovaj festival. Ona je izrazila svoje oduševljenje što će biti deo veoma značajnog festivala koji toliko dugo traje i izjavila da joj je čast što će ga upravo ona otvoriti. Poželela je FEST-u dug život i još više uspeha. Na pitanja novinara koliko su jedno drugom oplemenili život, Emir Kusturica i Monika Beluči izjavili su da je rad na ovom bio veoma zabavno iskustvo i "odnos u kome su razmenjene plemenite čestice." Čuvena glumica rekla je kako ovaj film pokazuje da Kusturica, koga nisu slučajno prozvali "profesor" veoma poštuje žene, što se vidi iz uloga koje je namenio dvema glavnim glumicama, kao i da se nada da će ovo ostvarenje označiti početak "veće dugovečnosti glumica na filmu". Emir Kusturica izjavio i da je u ovom filmu išao do kraja, kako režiser, tako i kao glumac, s obzirom na to da u ovom ostvarenju tumači glavnu mušku ulogu.

Film Na Mliječnom putu biće prikazan večeras na svečanom otvaranju FEST-a u velikoj sali Sava Centra sa početkom u 19 časova.

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe