Jezik

eng

Pratite nas

Dobitnici Oskara na 45. FEST-u!

Čast nam je da objavimo kako je sinoć, uoči dodele prestižnih nagrada Američke filmske akademije, u različitim kategorijama nagrađena nekolicina filmova koji se nalaze u programu ovogodišnjeg FEST-a.
 

Film “La La Land” - premijerno u Srbiji prikazan kao najava 45. FEST-a - sasvim je očekivano odneo veliki broj nagrada: Ema Stoun proglašena je najboljom glumicom, Demijan Čazel ovojio je nagradu za najboljeg reditelja, a film je takođe nagrađen za najbolju fotografiju, scenografiju i originalnu muziku.
 

Nagradu za najbolji film odnela je “Mesečina”, film Berija Dženkinsa o odrastanju jednog tamnoputog mladića, a koji se nalazi u programskoj selekciji FEST 45. “Mesečina” je takođe osvojila nagradu za najbolji adaptirani scenario, a Maheršala Ali proglašen je najboljim glumcem u sporednoj muškoj ulozi. Kejsi Aflek dobio je Oskara za glavnu mušku ulogu za svoju izvedbu u filmu “Mančester na moru”, dok je ova nesvakidašnja drama zasluženo odnela nagradu i za najbolji originalni scenario. “Mančester na moru”, koji je režirao Kenet Lonergan, nalazi se takođe u selekciji FEST 45.

Najboljim filmom koji dolazi van engleskog govornog područja proglašen je “Trgovački putnik” Asgara Farhadija, koji se nalazi u Glavnom takmičarskom programu - van konkurencije 45. FEST-a. Ovom izuzetno uspešnom iranskom reditelju to je druga po redu nagrada Američke filmske akademije, a prethodnu je osvojio za film “Razvod” snimljen 2011. godine.

 

Dobrodošli na 45. FEST! 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe