Jezik

eng

Pratite nas

Lepotom treba znati upravljati

Za ulogu Mlade u Kusturičinom novom filmu rekli ste da je za vas pravi dar, da je veoma dobro što je reditelj spojio dvoje ljudi, vaš i Kusturičin lik, koji su prošli svašta u životu i nije im ni do čega, a onda im se desi nešto čarobno. No, nije li njihova priča više od muško-ženskog odnosa, nije li to ljubav kao način gledanja na stvari, način mišljenja?

- To je uloga, to je film, to nije stvarnost, ali je sazdano od onoga što čini naše živote, što može biti stvarnost. Kusturica je za mene napravio ulogu Mlade, lik koji u sebi ima puno slojeva. S jedne strane to je žena koja ima jak majčinski instinkt, ima snagu i požrtvovanost, s druge strane žena koja u određenim trenucima može da bude detinjasta, beskrajno krhka i ranjiva. Senzualna i hrabra žena u isti mah.

U vašoj raskošnoj, bogatoj karijeri, publika vas pamti po mnogim ulogama, na primer onim u filmovima "Apartman", "Jecaji sunca", "Stradanje Hristovo", "Ne osvrći se", "Čarobnjakobv šegrt"... Koju ulogu biste izdvojili kao prelomnu ili posebno bitnu po nekom osnovu?

- Ne mogu da izdvojim nijednu ulogu pojedinačno, konkretno. Tokom karijere imala sam priliku da radim sa raznim rediteljima koji su imali različite stilove, različite pristupe. Radila sam različite žanrove. Sve te uloge čine sklop u mojoj karijeri. Sve imaju svoje mesto, svoje značenje i sve zajedno, kažem, čine sklop u mom radu. Nijednu ne bih mogla da izdvojim i kažem - ta je prelomna.

Izrazito ste lepa žena, o vašoj se lepoti, između ostalog, govori kao o retkoj kombinaciji savršenog lica i zanosnog tela, a šta je ona za vas lično značila, šta je donela, šta odnela...?

- Lepota je dar s neba. Nešto što čovek dobija rođenjem. Ali to je dar kojim je potrebno dobro upravljati. U protivnom to postaje nešto što može da se okrene protiv vas.

Glumci bez politike

Na nedavnom Berlinalu videli smo da su mnogi veliki filmski stvaraoci iznosili svoje stavove o aktuelnim društvenim i političkim pitanjima, kakav je vaš odnos prema aktuelnom društvenom trenutku?

- Glumci su izabrali glumačku, umetničku profesiju i ne treba da se bave politikom. Međutim, njihov status glumca i njihova popularnost mogu im omogućiti da se zalažu za određene ciljeve. To je legitimno, može biti i veoma dobro, ali ne treba da zaborave da su glumci.

 

 

Tanja Nježić, BLIC
Foto: Marko Đoković / RAS Srbija

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe