Jezik

eng

Pratite nas

Film "Ovi dani" reditelja Đuzepea Pičonija na 45. FEST-u

Najnovije ostvarenje reditelja Đuzepea Pičonija, film „Ovi dani“, biće prikazan u okviru Glavnog takmičarskog programa na ovogodišnjem FEST-u. Đuzepe Pičoni je jedan od najpriznatijih savremenih italijanskih reditelja, a već sa svojim prvim dugometražni filmom „Veliki Blek“ uzeo je učešće na Berlinskom filmskom festivalu. Italijanski reditelj inače je jedan od osnivača Filmske bibilioteke u Rimu, a među njegovim prethodnim ostvarenjim ističu se filmovi „Izvan ovog sveta“, koji je osvojio pet David di Donatelo nagrada, i najskoriji „Julija ne izlazi noću“, koji će se prikazivati na filmskim festivalima u Torontu, Londonu, Pusanu i Geteborgu.

 

Film „Ovi dani“ prati priču iz života četiri prijateljice, Katerine, Liliane, Ane i Anđele, koje žive u malom gradu u italijanskoj provinciji. Kada Katerina prihvati poslovnu ponudu hotela u Beogradu, njene prijateljice odlučuju da joj se pridruže. Svaka od njih prolazi kroz težak period u životu - Liliana se bori sa opakom bolešću, Ana je trudna, ali nije zaljubljena u oca svoje bebe, a Anđela je zatečena usred koplikovane ljubavne priče. Ovo je realistična priča opremljena suptilnim metaforama kojima Pučini upotpunjuje svoje nesvakidašnje gledište na živote četiri devojke na pragu zrelosti. „Tokom ovih dana ništa se nije dogodilo, ali sve se promenilo“ kaže glavna junakinja na samom kraju ovog filma, zaokruživši tako u jednu misao dinamičnu, ali nadasve realističnu prirodu „Ovih dana“.

 

Film je naišao na pozitivnu reakciju publike i na festivalima u Veneciji i u Rimu, a Đuzepe Pičoni nam se kao gost 45. FEST-a pridružuje ove godine u Beogradu.

 

Trejler možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=lR_UvWZ76e4

 

Projekcije:

Sava Centar / 3. 3. u 16:30h

Fontana / 4.3. u 21:00h

Muzej Jugoslovenske kinoteke / 5.3. u 20:00h

 

 

Sponzori

Pokrovitelj
Lukoil
 
Partneri
MTS
 
Bambi
 
Gorki list
 
Ford
 
 
 
 
http://www.nestle.rs/brands/nescafe