Jezik

eng

Pratite nas

Program

Ispitujući granice između fikcije i stvarnosti, Bikini Moon donosi priču o reditelju dokumentarnih filmova iz Njujorka i njegovoj devojci koji primaju u svoju kuću harizmatičnu, ali poremećenu ženu, koja okreće njihov život naglavce. Film ispituje odnos između nadzora i potrebe za intimnošću.

Država:
SAD / 2017
Program:
Fest predstavlja
Trajanje:
102'
Režija:
Milcho Manchevski
Scenario:
Milcho Manchevski, W.P. Rosenthal
Uloge:
Condola Rashad, Sarah Goldberg, Will Janowitz, Sathya Sridharan
Festivali:
2017 Sao Paolo / Mostra Internacional de Cinema São Paulo, Brazil
Filmografija:
2017 Bikini Moon 
2010 Majki / Mothers / Majke 
2007 Senki / Shadows 
2001 Dust 
1994 Pred doždot / Before the Rain / Pre kiše
Fotografija:
Joshua Z Weinstein
Montaža:
Ann Husaini
Muzika:
Igor Vasilev Novogradska
Producent:
Munire Armstrong, Anja Wedell
Produkcija:
Czar Film, YN Films, Milkman s
Distributer:
Manaki Film
Q&A:
Nedelja // 25. februar 2018.
Gosti -  reditelj Milčo Mančevski
Bioskop -  Dom omladine
Početak  filma - 22h30
Vodi -  Sandra Rančić - novinar

Projekcije

25feb

Vreme: 22:30
Cena: 340 RSD
Dom omladine

26feb

Vreme: 19:00
Cena: 350 RSD
Fontana

27feb

Vreme: 21:00
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

Milčo Mančevski je makedonski reditelj, scenarista, fotograf i umetnik koji živi i radi u Njujorku. Njegov debitantski dugometražni film Pre kiše bio je nominovan za nagradu Oskar, a osvojio je Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Veneciji, kao i nagrade FIPRESCI i Independent Spirit i još trideset drugih priznanja. Njujork tajms uključio je ovo ostvarenje na listu “1000 najboljih filmova ikada snimljenih”.

Mančevski je režirao još četiri dugometražna filma - Bikini Moon, Majke, Senki i Dust, jednu epizodu serije The Wire (HBO) i pedeset kratkih formi, uključujući učešće u projektu Venice Feature Reloaded (2013) segmentom pod nazivom Thursday.

 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko