Jezik

eng

Pratite nas

Program

Nekadašnji vojni sveštenik je razdiran bolom zbog smrti svog sina. Meri je pripadnica njegove crkve, čiji suprug, radikalni borac za zaštitu životne sredine, izvršava samoubistvo, što pokreće zaplet.

Država:
SAD / 2017
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
108'
Režija:
Paul Schrader
Scenario:
Paul Schrader
Uloge:
Amanda Seyfried, Ethan Hawke, Cedric the Entertainer
Festivali:
2017 Venecija / Venice Film Festival
Filmografija:
2017 First Reformed 
2016 Dog Eat Dog 
2014 Dying of the Light / Umiranje svetlosti 
2008 Adam Resurrected 
2007 The Walker / Šetač 
2002 Auto Focus / Auto fokus
1997 Affliction / Na ivici razuma
1992 Light Sleeper / Fatalna nesanica
1985 Mishima:
A Life in Four Chapters / Mišima:
Život u četiri poglavlja 
1982 Cat People / Ljudi mačke
1980 American Gigolo / Američki žigolo
1978 Blue Collar / Plava kragna
Fotografija:
Alexander Dynan
Montaža:
Benjamin Rodriguez, Jr.
Muzika:
Nicci Kasper, Brian Williams
Producent:
Jack Binder, Greg Clark, Gary Hamilton, Victoria Hill, David Hinojosa, Frank Murray, Christine Vachon
Produkcija:
Killer Films, Fibonacci Films, Arclight Films, Omeira Studio Partners
Distributer:
Dexin Film
 

Projekcije

26feb

Vreme: 22:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

27feb

Vreme: 13:30
Cena: 300 RSD
Sava centar

28feb

Vreme: 15:00
Cena: 340 RSD
Dom omladine

01mar

Vreme: 20:30
Cena: 400 RSD
Roda Cineplex

03mar

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

04mar

Vreme: 20:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Delta City

Pol Džozef Šrejder je američki scenarista, reditelj i filmski kritičar. Najpoznatiji je kao autor ili koautor scenarija za četiri filma Martina Skorsezea: Taksista, Razjareni bik, Poslednje Hristovo iskušenje i Bringing Out the Dead. Šrejder je takođe režirao osamnaest dugometražnih filmova, uključujući rimejk klasičnog horora Ljudi mačke, zatim Američki žigolo, Mišima: Život u četiri poglavlja, Fatalna nesanica, Na ivici razuma, Auto fokus i druge. 

Šrejder iznosi na površinu duboko lična iskustva i ogoljuje bes i bol današnjice sa retko čudesnim intenzitetom.

Ričard Brodi, Njujorker

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko