Jezik

eng

Pratite nas

Program

Katjin život se iznenada ruši kada njen muž Nuri i sin Roko poginu u bombaškom napadu. Njena porodica i prijatelji pokušavaju da joj pruže podršku. Danilo, advokat i Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju osumnjičenima – mladom paru neonacista. Suđenje gura Katju do granica izdržljivosti, ali za nju nema alternative: ona želi pravdu.

Država:
Nemačka, Francuska / 2017
Program:
Fest 46
Trajanje:
106'
Režija:
Fatih Akin
Scenario:
Fatih Akin, Hark Bohm
Uloge:
Diane Kruger, Denis Moschitto, Numan Acar, Samia Muriel Chancrin, Johannes Krisch, Ulrich Tukur, Ulrich Brandhoff, Hanna Hilsdorf
Festivali:
2017 Kan, Denver / Cannes Film Festival, Denver International Film Festival
Filmografija:
2017 Aus dem Nichts / In the Fade / Niotkuda
2016 Tschick / Goodbye Berlin 
2014 The Cut / Rez 
2009 Soul Kitchen / Kuhinja soula 
2007 Auf der anderen Seite / The Edge of Heaven / Na ivici raja
2004 Gegen die Wand / Head-On / Glavom kroz zid
2002 Solino 
2000 Im Juli / In July 
1998 Kurz und schmerzlos / Short Sharp Shock / Kratko i bezbolno
Fotografija:
Rainer Klausmann
Montaža:
Andrew Bird
Muzika:
Josh Homme
Producent:
Fatih Akin, Ann-Kristin Hofmann, Nurhan Sekerci-Porst, Herman Weigel
Produkcija:
Bombero International, Macassar s
Distributer:
MCF MegaCom Film
Nagrade:
2017 Cannes Film Festival - Best Actress (Diane Kruger) 

Projekcije

28feb

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

01mar

Vreme: 11:00
Cena: 300 RSD
Sava centar

02mar

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Fontana

04mar

Vreme: 20:30
Cena: 350 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Mala sala

Fatih Akin rođen je u Hamburgu, kao dete turskih imigranata. Studirao je na Univerzitetu lepih umetnosti. Nakon dva kratka filma, postigao je uspeh sa svojim debitantskim dugometražnim ostvarenjem Kratko i bezbolno. Proboj na međunarodnu scenu ostvario je zahvaljujući filmu Glavom kroz zid, koji je osvojio Zlatnog medveda i druge značajne nagrade. Akinov film Na ivici raja osvojio je Nagradu za najbolji scenario na Filmskom festivalu u Kanu. Sledeće godine, režirao je jedan segment u omnibus filmu New York, I Love You. Njegovo sledeće ostvarenje, Kuhinja soula, donela mu je Specijalnu nagradu žirija na Filmskom festivalu u Veneciji. Na istom festivalu premijerno je prikazan njegov naredni igrani film Rez. Najnoviji film Fatiha Akina, Niotkuda,   premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Kanu u takmičarskom programu. 

(...) izvanredna Dajen Kruger (...). Glumeći na svom maternjem nemačkom jeziku, ona donosi najbolje glumačko ostvarenje u karijeri kao hrabra, emotivna i nepopustljiva Katja...

Debora Jang, Holivud Riporter 

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko