Jezik

eng

Pratite nas

Program

Milton, zgodan mladić, do ušiju je zaljubljen u zagonetnu Fulviju, koliko koketnu i nepredvidivu toliko i zadivljujuće lepu. U toku jednog idiličnog leta provedenog u velikoj seoskoj kući, Milton se bori za Fulvijinu pažnju, koju sve više pridobija pridošlica, harizmatični Đorđo. Nakon nekoliko godina, Milton, koji se pridružio jednoj partizanskoj grupi, odlazi u misiju spasavanja Đorđa, koji je zarobljen i velika je verovatnoća da će biti pogubljen. Miltonov pokušaj da pronađe i oslobodi svog prijatelja praćen je njegovim najličnijim strahom: da li je odnos između Fulvije i Đorđa bio nešto više od prijateljstva?

Država:
Italija / 2017
Program:
Fokus Evropa
Trajanje:
85’
Režija:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Scenario:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Uloge:
Lorenzo Richelmy, Valentina Bellè, Luca Marinelli
Festivali:
2017 Haifa, Toronto / Haifa International Film Festival, Toronto International Film Festival
Filmografija:
2017 Una questione privata / Rainbow:
A Private Affair / Lična stvar
2015 Maraviglioso Boccaccio / Wondrous Boccaccio
2012 Cesare deve morire / Ceasar Must Die / Cezar mora da umre
2007 La masseria delle allodole / The Lark Farm
1998 Tu ridi / You Laugh
1996 Le affinità elettive / Elective Affinities / Izbor po srodnosti
1993 Fiorile
1990 Il sole anche di notte / Night Sun
1987 Good morning Babilonia / Dobro jutro Vavilone
1984 Kaos
1982 La note di San Lorenzo / The Night of the Shooting Stars / Noć zvezda padalica
1979 Il prato
1977 Padre Padrone
1974 Allonsanfàn / Allonsanfan 
1972 San Michele aveva un gallo / St. Michael Had a Rooster
1963 I fuorilegge del matrimonio / Outlaws of Love
1962 Un uomo da bruciare
Scenario / Screenplay:
Paolo Taviani, Vittorio Taviani
Fotografija:
Simone Zampagni 
Montaža:
Roberto Perpignani
Muzika:
Giuliano Taviani, Carmelo Travia 
Producent:
Donatella Palermo, Ermanno and Elisabetta Olmi, Serge Lalou, Eric Lagesse
Produkcija:
Stemal Entertainment, Ministero per i Beni e le Attività Culturali (MiBAC)
Distribucija:
MCF MegaCom Film

Projekcije

25feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

28feb

Vreme: 12:00
Cena: 250 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

03mar

Vreme: 17:00
Cena: 350 RSD
Dvorana Kulturnog centra

Paolo i Vitorio Tavijani su rođeni u San Minijatu, Toskana. Počeli su karijeru kao novinari pre nego što su prešli na film. Zajedno su režirali veći broj filmova, gde je princip saradnje bio da režiraju naizmenične scene ne mešajući se u posao drugog. Najvažniji su: Padre Padrone, Noć zvezda padalica, Cezar mora da umre i Čudesni Bokačo. Lična stvar je njihov najnoviji film. 

U jednom - sumiranje filmskog stvaralaštva braće Tavijani i afirmacija njihovog nepokolebljivog uverenja da je ljudski život težak kompromis između lične i političke sfere.

Debora Jang, Holivud Riporter

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko