Jezik

eng

Pratite nas

Program

Obik vode je bajkovita priča smeštena u vreme Hladnog rata u SAD, oko 1962. godine. U tajnoj, visoko obezbeđenoj vladinoj laboratoriji, radi Elajza, koja vodi samotan i sputan život. Njen život se menja iz korena kada sa svojom koleginicom Zeldom otkrije tajni eksperiment unutar laboratorije.

Država:
SAD / 2017
Program:
Fest 46 Gala
Trajanje:
123'
Režija:
Guillermo del Toro
Scenario:
Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Uloge:
Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon, Richard Jenkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg
Festivali:
2017 Venecija, San Francisko, Toronto, BFI London / Venice Film Festival, Telluride Film Festival, Toronto International Film Fe
Filmografija:
2017 The Shape of Water / Obik vode
2015 Crimson Peak / Grimizni vrh
2013 Pacific Rim 
2008 Hellboy II:
The Golden Army / Helboj 2:
Zlatna vojska
2006 El laberinto del fauno / Pan's Labyrinth / Panov lavirint
2004 Hellboy / Helboj
2002 Blade II / Blejd 2 
2001 El espinazo del Diablo / The Devil’s Backbone / Đavolja kičma 
1997 Mimic 
1993 Cronos / Hronos 
Fotografija:
Dan Laustsen 
Montaža:
Sidney Wolinsky
Muzika:
Alexandre Desplat
Producent:
J. Miles Dale, Guillermo del Toro
Produkcija:
Bull s, Double Dare You (DDY), Fox Searchlight Pictures
Distributer:
MCF MegaCom Film
Nagrade:
2017 Venice Film Festival - Golden Lion (Best Film)

Projekcije

28feb

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

01mar

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

02mar

Vreme: 11:00
Cena: 300 RSD
Sava centar

Giljermo del Toro Gomez je meksički reditelj, scenarista, producent i pisac. Tokom karijere, naizmenično je snimao mračne fantastične filmove na španskom jeziku, kao što su Đavolja kičma i Panov lavirint i akcione mejnstrim filmove za američko tržište, kao što je Blejd 2, Helboj i nastavak Helboj 2: Zlatna vojska, kao i Pacific Rim. Najnoviji del Torov film Obik vode dobio je izvanredne kritike i osvojio je Zlatnog lava na Filmskom festivalu u Veneciji. 

Obik vode je preplavljen duhom Giljerma del Tora, koji je sam po sebi zaljubljenik u film i u ljubav kao takvu. Ono što čini filmove - napetost, nasilje, erotika, humor, radost, čak i tuga - sve je tu. (...) Samo je del Toro u stanju da stvori ovu vrstu zabave koja majstorski spaja njegov autorski potpis sa elementima pop kulture, a istovremeno predstavlja i “ljubavno pismo” čudovištima iz prošlosti.

Hideo Kodžima, Roling Stoun

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko