Jezik

eng

Pratite nas

Program

Ovo je priča o mladoj majci sa propalim brakom iza sebe, koja svakodnevno teži da ostvari svoj san i otvori frizerski salon, izazivajući sudbinu u pokušaju da se oslobodi i stekne nezavisnost i pravo na sreću.

Država:
Italija / 2017
Program:
Fokus Evropa
Trajanje:
103’
Režija:
Sergio Castellitto
Scenario:
Margaret Mazzantini
Uloge:
Jasmine Trinca, Stefano Accorsi, Emanuela Aurizi
Festivali:
2017 Kan / Cannes Film Festival
Filmografija:
2017 Fortunata / Lucky / Srećnica
2015 Nessuno si salva da solo / You Can’t Save Yourself Alone
2012 Venuto al mondo / Twice Born 
2010 La bellezza del somaro / Love & Slaps 
2004 Non ti muovere / Don't Move 
1999 Libero Burro  
Fotografija:
Gian Filippo Corticelli
Montaža:
Chiara Vullo
Muzika:
Arturo Annecchino
Producent:
Viola Prestieri
Produkcija:
HT Film, Indigo Film
Distributer:
Stars Media International
Nagrade:
2017 Cannes Film Festival - Un Certain Regard Jury Award for Best Actress 

Projekcije

24feb

Vreme: 21:00
Cena: 350 RSD
Fontana

26feb

Vreme: 19:30
Cena: 350 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

27feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

28feb

Vreme: 17:30
Cena: 390 RSD
Dom omladine

02mar

Vreme: 18:30
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

03mar

Vreme: 18:00
Cena: 400 RSD
Roda Cineplex

04mar

Vreme: 18:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx Delta City

Serđo Kastelito je glumac, reditelj i scenarista. Rođen je 1953. u Rimu, diplomirao na Nacionalnoj akademiji dramskih umetnosti 1978. Glumačku karijeru počeo je u italijanskim državnim teatrima, a na filmu je igrao pored Marčela Mastrojanija i Mišela Pikolija. Prvi film koji je režirao bio je Libero Burro, a sledio je Non ti muovere, po scenariju Margaret Mecantini. 

Nesrećni likovi nastanjuju film Fortunata, strastvenu melodramu u kojoj nabujale emocije preplavljuju sve što im se nađe na putu - uključujući empatiju publike.

Tim Grirson, Skrin Dejli

 

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko