Jezik

eng

Pratite nas

Program

Profesor Erol Erin, stručnjak za genetiku semenja, živi u neodređenoj bliskoj budućnosti, u gradu koji magnetni zidovi štite od imigranata raznih profila. Iz nepoznatog razloga, poljoprivredni zasadi u gradu zapali su u genetsku krizu. Na sastanku u sedištu korporacije Novus Vita, Erol saznaje za kolegu genetičara Ćemila Akmana koji je napisao rad o cikličnim krizama koje pogađaju genetski modifikovana semena. U potrazi za njim, Erol kreće na put, koji će ga naterati da preispita sva svoja prethodna znanja i stavove.

Država:
Turska, Nemačka, Francuska, Švedska, Katar / 2017
Program:
Fokus Evropa
Trajanje:
123’
Režija:
Semih Kaplanoğlu
Scenario:
Semih Kaplanoğlu, Leyla İpekçi
Uloge:
Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigoriy Dobrygin, Cristina Flutur
Festivali:
2017 Sarajevo / Sarajevo Film Festival
Filmografija:
2017 Buğday / Grain / Zrno
2010 Bal / Honey / Med
2008 Süt / Milk / Mleko
2007 Yumurta / Egg / Jaje
2004 Meleğin düşüşü / Angel’s Fall
2000 Herkes kendi evinde / Away From Home
Fotografija:
Giles Nuttgens 
Montaža:
Semih Kaplanoğlu, Osman Bayraktaroğlu, Ayhan Ergürsel 
Muzika:
Mustafa Biber
Producent:
Semih Kaplanoğlu, Nadir Operli 
Produkcija:
Kaplan Film Poduction 
Distributer:
MCF MegaCom Film

Projekcije

01mar

Vreme: 18:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx Delta City

02mar

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Fontana

03mar

Vreme: 18:30
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

04mar

Vreme: 17:30
Cena: 390 RSD
Dom omladine

Semih Kaplanoglu (1963) turski je scenarista, reditelj i producent. Radio je nekoliko godina kao kopirajter u marketinškim kućama. Na film je prešao 1986. prvo kao asistent snimatelja za dva nagrađena dokumentarna filma. Kaplanogluov rediteljski debi došao je sa filmom Herkes kendi evinde. Njegovo sledeće ostvarenje Meleğin düşüşü, postiglo je veliki uspeh. Između 2005. i 2010. producirao je i režirao trilogiju, koja je nagrađena brojnim nagradama na međunarodnim festivalima. Med, njen treći deo, osvojio je Zlatnog medveda na Festivalu u Berlinu.

 

 

… Kaplanoglu takođe daje otvoreni vizuelni i tematski omaž distopijskom SF klasiku ruskog maestra Andreja Tarkovskog - ostvarenju Stalker.

Steven Dalton, Holivud Riporter

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko