Jezik

eng

Pratite nas

Program

Priča o tragičnoj ljubavi između Žižija, visoko kotiranog gangstera, i Bibi mlade devojke – vozača trkačkih automobila koja pripada visokom staležu, ispričana je na pozadini brutalne vladavine kriminalne bande u Briselu.

Država:
Belgija, Francuska, Holandija / 2017
Program:
Fest 46
Trajanje:
130'
Režija:
Michaël R. Roskam
Scenario:
Thomas Bidegain, Noé Debré, Michaël R. Roskam
Uloge:
Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke
Festivali:
2017 Toronto, Venecija, Cirih, London, Čikago, Palm Springs / Toronto International Film Festival, Venice Film Festival, Zurich
Filmografija:
2017 Le Fidèle / Racer and the Jailbird / Vernost
2014 The Drop / Prljava isporuka 
2011 Rundskop / Bullhead / Bikova glava 
2005 Une seule chose à faire / The One Thing to Do
2004 Carlo / Karlo 
Fotografija:
Nicolas Karakatsanis
Montaža:
Alain Dessauvage
Muzika:
Raf Keunen
Producent:
Pierre-Ange Le Pogam, Bart Van Langendonck
Produkcija:
Savage Film, Stone Angels, Kaap Holland Film, Submarine, Frakas s
Distributer:
MCF MegaCom Film
 

Projekcije

24feb

Vreme: 22:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

25feb

Vreme: 20:30
Cena: 350 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Mala sala

26feb

Vreme: 18:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Mala sala

27feb

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Fontana

03mar

Vreme: 11:00
Cena: 300 RSD
Sava centar

Majkl R. Roskam belgijski je reditelj, rođen u Sint Trojdenu 1972. godine. Pohađao je Akademiju lepih umetnosti Sv. Luka u Briselu, gde je studirao slikarstvo i savremenu umetnost, kao i Filmski institut Moric Binger u Amsterdamu, gde je stekao diplomu mastera.

Roskam predaje filmsku režiju u Školi filma Sv. Luka u Briselu. Godine 2011. Varajeti ga je uvrstio na listu - Top 10 reditelja čije filmove bi trebalo pogledati. Poznat je po filmovima Prljava isporuka, Bikova glava i Karlo.

Film Vernost ima sve odlike elegantnog, starovremskog, pljačkaškog filma: brzi automobili, ljubavna priča, veliki ulozi, i lepi ljudi.

Erik Kon, IndiVajer

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko