Jezik

eng

Pratite nas

Program

Posle godina Aparthejda, nadbiskup Dezmond Tutu se sreće sa brutalnim ubicom koji od njega traži oproštaj.

Država:
Velika Britanija / 2017
Program:
Fest 46
Trajanje:
115’
Režija:
Roland Joffé
Scenario:
Michael Ashton
Uloge:
Forest Whitaker, Eric Bana, Jeff Gum
Festivali:
2017 London / BFI London Film Festival
Filmografija:
2017 The Forgiven / Oproštaj
2013 In God We Trust
2011 There Be Dragons / Ovde ima zmajeva
2011 You and I
2000 Vatel 
1995 The Scarlet Letter / Slovo srama
1992 City of Joy / Grad radosti
1989 Fat Man and Little Boy / Debeli čovek i mali dečak
1986 Mission / Misija
1984 The Killers Fields / Polja smrti
Fotografija:
William Wages
Montaža:
Megan Gill
Muzika:
Zethu Mashika
Producent:
Zaheer Goodman-Bhyat, Craig Baumgarten, Roland Joffé
Produkcija:
Light and Dark Films, Jeff Rice Films
Distributer:
Dexin

Projekcije

28feb

Vreme: 16:30
Cena: 350 RSD
Sava centar

01mar

Vreme: 21:00
Cena: 350 RSD
Fontana

02mar

Vreme: 22:00
Cena: 300 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

03mar

Vreme: 20:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Delta City

04mar

Vreme: 20:30
Cena: 400 RSD
Roda Cineplex

Reditelj i producent Roland Džofi rođen je 1945. u Londonu. Njegova prva dva filma bila su nominovana za nagradu Oskar za režiju. Film Polja smrti osvojio je tri Oskara i nominovan je za još četiri. Film Misija osvojio je Zlatnu palmu i Veliku nagradu žirija na Festivalu u Kanu 1986. Takođe, za isti film imao je šest nominacija za nagradu Oskar, a osvojio je jednu, za najbolju fotografiju. Godine 1993. producirao je i delimično režirao adaptaciju video igre Super Mario Bros. Njegov film iz 2011. Ovde ima zmajeva zadobio je pažnju medija jer se bavio katoličkom organizacijom Opus Dei. 

Oproštaj je zaista emocionalno remek-delo koje će rasplakati gledaoca nakon odjavne špice, pružajući upečatljivu poruku koja će duboko odzvanjati u našim umovima i potresati do srži naša moralna načela.

Gaj Lambert, Ap kaming

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko