Jezik

eng

Pratite nas

Program

The Leisure Seeker je nadimak starog kampa koji su Ela i Džon Spenser koristili za odmore sa svojom decom 1970-tih godina. Jednog jutra, u očajničkom pokušaju da izbegnu sudbinu staračkog doma koji bi ih razdvojio zauvek, par polazi na putovanje do Ki Vesta u potrazi za novom avanturom. Njihovo potovanje kroz Ameriku koju više ne poznaju je njihova šansa da ponovo prođu tragovima svog braka punog strasti i privrženosti, ali i tajnih opsesija koje iznenada izbijaju na površinu i izazivaju iznenađenja do samog kraja.

Država:
Italija, Francuska / 2017
Program:
Fest 46 Gala
Trajanje:
112’
Režija:
Paolo Virzì
Scenario:
Stephen Amidon, Francesca Archibugi, Francesco Piccolo, Paolo Virzì
Uloge:
Helen Mirren, Donald Sutherland
Festivali:
2017 Venecija, Toronto / Venice Film Festival, Toronto International Film Festival
Filmografija:
2017 The Leisure Seeker / Putovanje života
2016 La pazza gioia / Like Crazy / Ludi provod
2014 Il capitale umano / Human Capital 
2010 La prima cosa bella / The First Beautiful Thing
2008 Tutta la vita davanti / Your Whole Life Ahead of You
2006 N (Io e Napoleone) / Napoleon and Me 
1997 Ovosodo / Hardboiled Egg 
1994 La bella vita 
Fotografija:
Luca Bigazzi
Montaža:
Jacopo Quadri
Muzika:
Carlo Virzì
Producent:
Marco Cohen, Fabrizio Donvito, Benedetto Habib, Marty Eli Schwartz
Produkcija:
Indiana Company, Bac Films, Rai Cinema
Distributer:
Con film

Projekcije

28feb

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Fontana

01mar

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

02mar

Vreme: 19:30
Cena: 300 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

04mar

Vreme: 19:30
Cena: 350 RSD
Dvorana Kulturnog centra

Paolo Virci je studirao dramaturgiju u Eksperimentalnom centru za kinematografiju u Rimu gde je diplomirao 1987. Njegovi profesori bili su prestižni filmski reditelj Đani Amelio i scenarista nekih od najboljih italijanskih filmova svih vremena Furio Skrapeli, koji je odigrao ključnu ulogu u Vircijevom životu. Virci je debitovao 1994. sa filmom La bella vita. Sledio je Ovosodo, jedan od najličnijih Vircijevih filmova. Nagrađen je Velikom nagradom žirija na Filmskom festivalu u Veneciji. Godine 2009. Virci je snimio La prima cosa bella. Film je kasnije bio italijanski kandidat za nagradu Oskar. Godine 2014. njegov film Il capitale umano  ponovo je bio italijanski kandidat za Oskara. Ludi provod premijerno je prikazan na Kanskom filmskom festivalu. 

 

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko