Jezik

eng

Pratite nas

Program

Film prikazuje šest dana života briljantnog, ironičnog pisca koji vidi daleko preko krutih granica Sovjetskog Saveza sedamdesetih godina. Sergej Dovlatov se bori da sačuva svoj talenat i dostojanstvo dok gleda kako moćna državna mašinerija mrvi njegove prijatelje umetnike.

Država:
Rusija/Poljska/Srbija, 2018
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
126’
Režija:
Aleksey German Jr.
Scenario:
Jean-Claude Carriere, Caroline Deruas-Garrel, Arlette Langmann, Philippe Garrel
Uloge:
Milan Marić, Danila Kozlovsky, Artur Beschastny
Festivali:
2018 Berlin / Berlin International Film Festival
Filmografija:
2018 Dovlatov
2015 Pod elektricheskimi oblakami / Under Electric Clouds / Pod električnim oblacima
2009 Korotkoe zamykanie / Crush (segment "Kim")
2008 Bumazhnyy soldat / Paper Soldier
2005 Garpastum
2003 Posledniy poezd / The Last Train / Poslednji voz 
Fotografija:
Lukasz Zal  
Montaža:
Sergey Ivanov, Darya Gladysheva
Producent:
Dariusz Jablonski, Violetta Kaminska, Miroslav Mogorović, Isabella Wojcik
Produkcija:
Art & Popcorn, Message Film, Metrafilms 
Distribucija:
  
Art & Popcorn

Projekcije

26feb

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

27feb

Vreme: 11:00
Cena: 300 RSD
Sava centar

03mar

Vreme: 18:00
Cena: 300 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 2

Aleksej German (Moskva, 1976) ruski je reditelj i scenarista, poznat po filmovima Bumazhnyy soldat, Garpastum i Poslednji voz.

 

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko