Jezik

eng

Pratite nas

Program

Grčka, današnje vreme. Sedam različitih priča o sedam osoba koje su došle do svojih krajnjih granica i počele da se gube. Svi su neposredno povezani istim očajničkim postupkom: poslednjim telefonskim pozivom centru za psihološku podršku koji se zove „linija života". To je njihova poslednja nada. Pošto niko ne može zaista da im pomogne, oni ostaju delići savremene grčke tragedije.

Država:
Grčka / 2016.
Program:
Fokus Evropa
Trajanje:
88’
Režija:
Vasilis Mazomenos
Scenario:
Vasilis Mazomenos
Uloge:
Anna Kalaitzidou, Themis Panou, Adrian Frieling, Tasos Nousias, Vasilis Mazomenos, Costas Xikominos, Leonidas Kakouris
Festivali:
2016 Talin / Talinn Black Nights Film Festival 2017 Porto / Fantasporto
Filmografija:
2016 Lines / Linije 
2012 10i mera / 10th Day 
2009 Guilt 
2004 Logoi kai amartimata / Words & Sins 
2002 I mnimi / Remembrance 
1998 To hrima - Mia mythologia tou Skotous 
1996 The Triumph of Time 
1995 Meres orgis, ena rekviem gia tin Evropi / Days of Rage:
A Requiem for Europe 
Fotografija:
Giorgos Papandrikopoulos
Montaža:
Thanos Koutsandreas
Muzika:
Alexandros Christaras, Michalis Nivolianitis
Producent:
Vasilis Mazomenos
Produkcija:
E.R.T., Greek Film Center, Horme pictures
Distributer:
Slingshot Films 
Q&A:
Petak // 02. mart 2018.
Gosti - glumac Vassilis Mazomenos
Bioskop -  CK Vlada Divljan
Početakh 17h00
Vodi -  Zoran Janković - filmski krtičar

Projekcije

02mar

Vreme: 17:00
Cena: 250 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

03mar

Vreme: 19:31
Cena: 350 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

04mar

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Fontana

Vasilis Mazomenos je ugledni grčki scenarista, producent i reditelj, član Evropske akademije za film i Grčke akademije za film. Takođe radi kao dizajner produkcije. Njegovi filmovi su prikazani i osvojili su nagrade na mnogim međunarodnim filmskim festivalima (Festival svetskog filma u Montrealu, Solun, Kairo, Pučeon, Sidžes, FEST, Porto, Međunarodni festival arthaus filma u Čikagu, Festival Crne noći u Talinu itd.) 

 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko