Jezik

eng

Pratite nas

Program

Marina je mlada konobarica i buduća pevačica. Orlando ima svoju štampariju. Zajedno planiraju budućnost. Kada Orlando iznenada umre, Marina mora da se suprotstavi njegovoj porodici i društvu i pokaže im ko ja ona zapravo – složena, snažna, iskrena i... fantastična žena.

Država:
Čile, Nemačka, Španija, SAD / 2017
Program:
Fest 46
Trajanje:
104’
Režija:
Sebastián Lelio
Scenario:
Sebastián Lelio, Gonzalo Maza
Uloge:
Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Kuppenheim, Nicolas Saavedra
Festivali:
2017 Berlin, Mar del Plata, Melburn, Palm Springs, San Sebastijan / Berlin International Film Festival, Mar del Plata Film Festi
Filmografija:
2017 Una mujer fantastica / A Fantastic Woman / Fantastična žena
2017 Disobedience 
2013 Gloria / Glorija
2011 El año del tigre  / The Year of the Tiger 
2009 Navidad / Christmas 
2005 La sagrada familia / The Sacred Family 
Fotografija:
Benjamin Echazarreta
Montaža:
Soledad Salfate
Muzika:
Matthew Herbert, Nani García
 
Producent:
Juan de Duios Larraín, Pablo Larraín, Sebastián Lelio, Gonzalo Maza
Produkcija:
Coproducción Chile-España, Fabula, Komplizen Film, Setembro Cine
Distributer:
Funny Balloons 
Nagrade:
2017 Berlin International Film Festival - Teddy, Best Screenplay, Prize of Ecumenical Jury (Special Mention); Palm Springs International Film Festival - Cine Latino Award (Special Mention), FIPRESCI Prize, San Sebastián International Film Festival - Sebastiane Award

Projekcije

02mar

Vreme: 22:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

03mar

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Fontana

04mar

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

Sebastijan Lelio je reditelj, scenarista, direktor fotografije, montažer i producent. Njegov prvi film La sagrada familia takmičio se na festivalu u San Sebastijanu 2005. godine. Sledili su filmovi Navidad i El año del tigre. Film Glorija je osvojio Nagradu Films in Progress na Festivalu u San Sebastijanu 2012. i Srebrnog medveda za najbolju glumicu na Festivalu u Berlinu 2013. Fantastična žena je dobio nagrade Teddy i Nagradu za najbolji scenario na poslednjem Festivalu u Berlinu.  

Najupečatljiviji element, temelj na kome se film zasniva i konačno uzdiže, je Vegin namagnetisana i precizno kontrolisana gluma.

Džastin Čang, Los Anđeles Tajms

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
 
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Vox
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko