Jezik

eng

Pratite nas

Program

Država:
Mađarska/ 1961
Program:
Fest klasik
Trajanje:
10’
Režija:
István Szabo
Scenario:
István Szabo
Uloge:
Filmografija:
1965 Age of Illusions
1970 Lovefilm
1973 25 Fireman Street
1980 Confidence 
1981 Mephisto
1985 Colonel Redl
1988 Hanussen
1991 Meeting Venus
1999 Sunshine
2004 Being Julia
2006 Rokonok
2012 The Door

Fotografija:
Thomas Vamos

Projekcije

24feb

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

Sabo je jedan od najpoznatijih mađarskih reditelja još od šezdesetih godina prošlog veka. Snimio je svoj prvi kratki film 1959. kao student Mađarske Akademije pozorišne i filmske umetnosti, a svoj prvi dugometražni film 1964. godine. Najveći internacionalni uspeh postigao je sa Mefistom (1981), koji je osvojio Oskara za najbolji strani film. Od tada, većina Sabovih filmova su bili internacionalne koprodukcije snimljene na raznim jezicima i evropskim lokacijama.

 

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko