Jezik

eng

Pratite nas

Program

Priča o rađanju jedne ljubavi između dvoje mladih, o njenom trajanju, sa svim teškoćama i lepotama koje ona nosi sa sobom, o gašenju te ljubavi usled sukoba sa prenaglašenom dinamikom i lažnim vrednostima savrmenog života.

Država:
Jugoslavija / 1968
Program:
Fest klasik
Trajanje:
99’
Režija:
Stole Janković
Scenario:
Stole Janković, Siniša Pavić
Uloge:
Gojko Drulović, Neda Arnerić, Miodrag Petrović-Čkalja
Filmografija:
1958. Kroz granje nebo
1960. Partizanske priče 
1963. Radopolje
1964. Narodni poslanik
1968. Višnja na Tašmajdanu
1974. Partizani (TV serija)
1974. Boje i zvuci
1974. Partizani
1978. Tren
1980. Tren (TV serija)
Fotografija:
Branko Perak
Montaža:
Ivanka Vukasović
Muzika:
Vojkan Borisavljević

Producent:
Momčilo Dodočić
 

Projekcije

27feb

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Jugoslovenska kinoteka, Svečana sala

Stole Janković (6 April 1925 - 19 April 1987) je bio srpski reditelj i scenarista. U karijeri koja obuhvata više od dve decenije između kasnih pedesetih i ranih osamdesetih, Janković je uglavnom bio poznat kao reditelj partizanskih filmova i tv serija u produkciji Avala filma i RTS-a. Njegov film Kroz granje nebo prikazan je na 1. Moskovskom internacionalnom filmskom festivalu, a 20 godina kasnije, film Tren je prikazan na 11. izdanju tog festivala. 

Galerija

Sponzori

Uz posebnu zahvalnost
Lukoil
 
Sponzori
Prijatelj festivala
MTS
 
Ford
 
Gorki list
 
Voda Voda
 
Tikves
 
Zajecarsko