Jezik

eng

Pratite nas

Program

Na periferiji između metropole i divljine, gde vlada zakon jačeg, živi Marčelo - sitan i blag čovek koji dane provodi u svojoj skromnoj radnji za negu i održavanje pasa ili sa ćerkom Alidom koju mnogo voli. No, tu živi i Simon, lokalni siledžija, prevarant i lopov, koji maltretira sve oko sebe. Odlučan da ponovo uspostavi svoje dostojanstvo nakon svega što je pretrpeo zbog Simona, Marčelo planira osvetu sa neočekivanim ishodom.

Država:
Italija, Francuska / 2018
Program:
Fest 47
Trajanje:
103’
Režija:
Matteo Garrone
Scenario:
Ugo Chiti, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso
Uloge:
Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano
Festivali:
2018 Kan, Jerusalim, Sarajevo, Toronto / Cannes Film Festival, Jerusalem Film Festival, Sarajevo Film Festival, Toronto Internat
Filmografija:
2015 Il racconto dei racconti / Tale of Tales / Priča nad pričama
2012 Reality / Rijaliti
2008 Gomorra / Gomorrah / Gomora
2003 Primo amore / First Love / Prva ljubav
2002 L'imbalsamatore / The Embalmer
2000 Estate romana / Roman Summer
1998 Ospiti / Guests
1996 Terra di mezzo / Land in Between 
Fotografija:
Nicolai Brüel
Montaža:
‎Marco Spoletini
Producent:
Matteo Garrone, Jeremy Thomas, Jean Labadie, Paolo Del Brocco
Produkcija:
Archimede, Le Pacte
Distributer:
MCF MegaCom Film
 

Projekcije

24feb

Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Sava centar

25feb

Vreme: 20:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 5

26feb

Vreme: 21:00
Cena: 400 RSD
Bioskop fontana

27feb

Vreme: 22:00
Cena: 350 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

Mateo Garone, rođen je u Rimu 1968. kao sin pozorišnog kritičara Nika Garonea.  Za svoj film Gomora osvojio je brojne nagrade, dok je film Rijaliti osvojio Gran Pri Kanskog festivala 2012. godine. Godine 2015. Garoneov film Priča nad pričama bio je deo takmičarske selekcije za Zlatnu palmu na Kanskom festivalu.

Na površini mračni teški vestern govori o višegodišnjoj žrtvi koja pokušava da se odupre svom nasilniku nakon godina potčinjavanja. Ipak, u rukama reditelja sve se pretvara u mnogo rezonantniju univerzalnu priču o patnji i izgubljenim snovima, uglavnom zahvaljujući nezaboravnom centralnom liku koji je stvorio Garone i njegovi scenaristi, a koga je briljantno tumačio Marčelo Fonte.

Li Maršal, Skrin Dejli

 

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert