Jezik

eng

Pratite nas

Program

U potrazi za retkom lekovitom biljkom u Japanu, Žini sreće šumara koji joj pomaže u istraživanju, ali i u tome da otkrije skrivene tragove svoje prošlosti.

Država:
Francuska, Japan Japan, 2018
Program:
Fest 47
Trajanje:
109’
Režija:
Naomi Kawase
Scenario:
Naomi Kawase
Uloge:
Juliette Binoche, Masatoshi Nagase, Masatoshi Nagase, Takanori Iwata, Mari Natsuki
Festivali:
2018 Toronto, Gent, San Sebastijan / Toronto International Film Festival, Ghent International Film Festival, San Sebastián Inter
Filmografija:
2018 Vision / Vizija
2017 Hikari / Radiance
2015 An / Sweet Bean
2014 Futatsume no mado / Still the Water
2011 60 Seconds of Solitude in Year Zero
2011 Hanezu
2008 Nanayo
2007 The Mourning Forest (Mogari no mori / Žalosna šuma
2003 Sharasôju / Shara
2000 Hotaru / Firefly
1997 Moe no suzaku / Suzaku
 Fotografija:
Arata Dodo
Montaža:
Yoichi Shibuya, François Gédigier
 Muzika:
Makoto Ozone
 Producent:
EXILE HIRO, Satoshi Miyazaki, Marianne Slot, Naomi Kawase      
Produkcija:
Kumie, Slot Machine

Projekcije

03mar

Vreme: 17:00
Cena: 400 RSD
KOMBANK DVORANA, sala 1

03mar

Vreme: 21:00
Cena: 400 RSD
Bioskop fontana

Naomi Kavase je rediteljka i scenaristkinja, rođena 1969. godine u Nari u Japanu. Njena najpoznatija ostvarenja su Žalosna šuma (Gran pri Filmskog festivala u Kanu), Umiri vodu i Moe no suzaku (nagrada Zlatna kamera za najboljeg novog reditelja na Filmskom festivalu u Kanu). Autorka je velikog broja dokumentarnih filmova.

… Suptilno, svetlo kadriranje pejzaža je zarazno hipnotišuće kao i za Žini. Čak i ako se gledaoci osećaju frustrirani rediteljkinim umerenim povlačenjem iz čvrstog narativa, nemoguće je ne zuriti u vazdušno milovanju kamere koja prati jesenje promene, dopunjavano gusto slojevitim zviždanjem i šuštanjem muzike iz filma i pažljivog dizajna zvuka.

Gaj Lodž, Varajeti

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert