Jezik

eng

Pratite nas

Program

Prodala je preko dvestotine miliona albuma.

Ona je jedini solo umetnik koji ima sedam uzastopnih singlova na prvom mestu top liste.

Njena pesma I Will Always Love You je najprodavaniji ženski singl ikada.

Iza ploča, glasina, skandala, tajni i slave, evo prave Vitni.

Država:
Velika Britanija, SAD / 2017
Program:
DokuFest
Trajanje:
120’
Režija:
Kevin Macdonald
Scenario:
Kevin Macdonald
Uloge:
Kevin Costner, Whitney Houston, Aretha Franklin
Festivali:
2018 Kan, Edinburg / Cannes Film Festival, Edinburgh International Film Festival
Filmografija:
  2018 Whitney (Documentary) / Vitni
2014 Black Sea / Crno more
2013 Christmas in a Day (Documentary)
2013 How I Live Now
2012 Marley (Documentary)
2011 The Eagle
2011 Life in a Day (Documentary)
2009 State of Play / U igri
2006 The Last King of Scotland / Poslednji kralj Škotske
2003 Touching the Void (Documentary)
2000 A Brief History of Errol Morris (Documentary)
1999 One Day in September (Documentary) /Jedan dan u septembru
Fotografija:
Nelson Hume
Montaža:
Sam Rice-Edwards
Muzika:
Adam Wiltzie
Producent:
Jonathan Chinn, Simon Chinn, Will Clarke, Nicole David, Zanne Devine, Lisa Erspamer, Patricia Houston, Rosanne Korenberg            , Andy Mayson, Joe Patrick, Mike Runagall  
Produkcija:
Lisa Erspamer Entertainment, Lightbox
Distributer:
2i Film
Nagrade:
2018 Edinburgh International Film Festival - Best Documentary Feature Film

Projekcije

03mar

Vreme: 11:00
Cena: 350 RSD
Sava centar

03mar

Vreme: 20:00
Cena: 400 RSD
Dom omladine

Kevin Macdonald (1967) je škotski reditelj. Njegovi filmovi uključuju dokumentarac o ubistvu izraelskih sportista 1972. godine, Jedan dan u septembru, koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarac, dokumentarac o penjanju Touching the Void, dramu Poslednji kralj Škotske, politički triler U igri, dokumentarac Marli, postapokaliptičku dramu How I Live Now i triler Crno more.

 

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert