Jezik

eng

Pratite nas

Program

Zasnovan na istinitoj priči, film prati neobrazovanog ali dovitljivog izbacivača italo-američkog porekla koji postaje vozač afro-američkog klasičnog pijaniste na turneji po koncertnim dvoranama širom američkog Juga, 1960-ih godina. Na tom putu, dvojica potpuno različitih ljudi suočavaju se sa nepravednošću američkog sistema i stiču poštovanje prema talentima onog drugog, kao i snagu da se zajedno odupru nevoljama. Rađa se prijateljstvo i razumevanje koje će promeniti njihove živote.

Država:
SAD 2018
Program:
Fest 47
Trajanje:
130’
Režija:
Peter Farrelly
Scenario:
Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie, Peter Farrelly
Uloge:
Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini
Festivali:
2018 Toronto, Ostin, Boston, Denver, Midlburg, Mil Veli, Nju Orleans, Filadelfija, Santa Barbara, Sen Luj / Toronto Internationa
Filmografija (selected):
2018 Green Book / Zelena knjiga
2014 Dumb and Dumber To / Glupan i tupan 2 
2012 The Three Stooges / Tri bitange 
2011 Hall Pass / Sedam dana slobode 
2001 Shallow Hal / Plitki Hal
2001 Osmosis Jones / Osmoza Džons 
2000 Me, Myself & Irene / Ja, ja i Irena 
1998 There’s Something About Mary / Ima nešto u vezi Meri 
1996 Kingpin / Kralj kuglanja 
1994 Dumb and Dumber / Glupan i tupan 
Fotografija:
Sean Porter
Montaža:
Patrick J. Don Vito
Muzika:
Kris Bowers
Producent:
Jim Burke, Charles B. Wessler, Brian Currie, Peter Farrelly, Nick Vallelonga
Produkcija:
Participant Media, DreamWorks Pictures
Distributer:
   Cinefest
Nagrade:
2018 Toronto International Film Festival - Grosch People’s Choice Award; Austin Film Festival - Audience Award (Marquee Feature); Boston Film Festival - Best Film (Peter Farrelly), Best Actor (Viggo Mortensen); Denver International Film Festival - People’s Choice Award; Middleburg Film Festival - Audience Award, Narrative Feature; Mill Valley Film Festival - Audience Award, Overall Favorite; New Orleans Film Festival - Audience Award, Spotlight Film; Philadelphia Film Festival - Audience Award, Best Feature; Santa Barbara International Film Festival - American Riviera Award; St. Louis International Film Festival - Audience Choice Award, Best Feature Film

Projekcije

27feb

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Sava centar

28feb

Vreme: 17:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 5

02mar

Vreme: 18:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx 4D Delta city, sala 6

03mar

Vreme: 15:00
Cena: 300 RSD
Bioskop fontana

Piter Džon Fareli (1956) je američki filmski reditelj, scenarista, producent i romanopisac. Zajedno sa svojim bratom Bobijem Farelijem, režirao je i producirao veliki broj otkačenih, pomalo uvredljivih komadija i romantičnih komedija kao što su Glupan i Tupan, Plitki Hal, Ja, ja i Irena, Ima nešto u vezi Meri, kao i rimejk The Heartbreak Kid (2007).

Piter Fareli je samostalno režirao film Green Book, koji je osvojio Nagradu publike na Filmskom festivalu u Torontu 2018. i Zlatni globus u tri kategorije (najbolji muzički film ili komedija, najbolji scenario, najbolji sporedni glumac), 2019. godine.

Razlozi za uživanje u ovom filmu leže gotovo isključivo u ulogama koje ostvaruju glumačke zvezde, izvanredni Vigo Mortensen i Maheršala Ali.

Kristi Lemajer, Rodžer Ebert

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert