Jezik

eng

Pratite nas

Program

Kao sižejni naslednik filmova Le déclin de l'empire américain i Invazija Varvara, Pad američkog carstva u centar pažnje stavlja mladog čoveka, čiji život se menja kada pronađe dve torbe pune novca nakon jedne oružane pljačke.

Država:
Kanada / Canada, 2018
Program:
Fest 47
Trajanje:
128’
Režija:
Denys Arcand
Scenario:
Denys Arcand
Uloge:
Alexandre Landry, Maxim Roy, Vincent Leclerc, Éric Bruneau, Rémy Girard,
Festivali:
2018 Toronto, Valjadolid / Toronto International Film Festival, Valladolid International Film Festival
Filmografija:
2018 La chute de l'empire américain / The Fall of the American Empire / Pad američkog carstva
2014 Le règne de la beauté / An Eye for Beauty
2007 L'âge des ténèbres / Days of Darkness
2003 Les invasions barbares / The Barbarian Invasions / Invazije varvara
2000 Stardom 
1996 Joyeux Calvaire 
1993 Love & Human Remains 
1989 Jésus de Montréal / Jesus of Montreal
1986 Le déclin de l'empire américain / The Decline of the American Empire
1975 Gina 
1973 Réjeanne Padovani
1972 La maudite galette 
1962 Seul ou avec d'autres 
Fotografija:
Van Royko
Montaža:
Arthur Tarnowski
Muzika:
Mathieu Lussier, Louis Dufort
Producent:
Denise Robert
Produkcija:
Cinémaginaire
Nagrade:
2018 Valladolid International Film Festival - FIPRESCI Prize, Best Film

Projekcije

23feb

Vreme: 17:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 5

24feb

Vreme: 14:30
Cena: 250 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

02mar

Vreme: 19:30
Cena: 400 RSD
Dvorana Kulturnog centra

03mar

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra

Deni Arkan je kanadski reditelj, scenarista i producent. Njegov film Invazije varvara osvojio je nagradu Oskar za najbolji film na stranom jeziku, 2004. godine. Njegovi filmovi dobili su još tri nominacije za Oskara, uključujući dve u istoj kategoriji za film Le déclin de l'empire américain 1986. i  Jésus de Montréal 1989, čime je postao jedini reditelj iz Kvebeka sa tim brojem nominacija koji je ujedno i osvojio nagradu. Takođe, za film Invazije varvara dobio je i nominaciju za Najbolji originalni scenario.
Tokom karijere koja se proteže na četiri decenije, postao je najnagrađivaniji kvebeški reditelj, osvojivši brojne nagrade na Kanskom festivalu, uključujući Nagradu za najbolji scenario, Nagradu žirija, i brojna druga laskava priznanja širom sveta. Osvojio je tri francuske nagrade Cezar za film Invazije varvara, 2004. godine: za najboljeg reditelja, najbolji originalni scenario i najbolji film, čime je postao jedini kanadski reditelj kome je to pošlo za rukom.  

 

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert