Jezik

eng

Pratite nas

Program

Istinita priča iz vremena Drugog svetskog rata, o Janu Balsrudu, jednom od dvanaest sabotera koji su poslati 1943. iz Engleske u Norvešku, pod nacističkom okupacijom. Nakon što njihov brod potope Nemci, Jan se daje u bekstvo, ne bi li stigao do neutralne Švedske. Međutim, brutalni vremenski uslovi prete da budu čak i opasniji neprijatelj nego nacističke patrole.

Država:
Norveška / Norway, 2017
Program:
Fokus Evropa
Trajanje:
130’
Režija:
Harald Zwart
Scenario:
Petter Skavlan (as Alex Boe)
Uloge:
Thomas Gullestad, Jonathan Rhys Meyers, Marie Blokhus, Mads Sjøgård Pettersen
Festivali:
2018 Trondhajm / Kosmorama, Trondheim International Film Festival
Filmografija:
2017 Den 12. Mann / The 12th Man / Dvanaesti čovek 
2013 The Mortal Instruments:
City of Bones / Instrumenti smrti:
Grad kostiju 
2010 The Karate Kid / Karate kid 
2009 The Pink Panther 2 / Pink Panter 2 
2008 Lange flate ballær II 
2006 Lange flate ballær
2003 Agent Cody Banks / Agent Kodi Benks 
2001 One Night at McCool's 
1998 Hamilton 
Fotografija:
Geir Hartly Andreassen
Montaža:
Jens Christian Fodstad
Muzika:
Christophe Beck
Producent:
Aage Aaberge, Espen Horn, Harald Zwart, Veslemøy Ruud Zwart
Produkcija:
Nordisk Film AS, Zwart Arbeid
Distributer:
Cinefest
Nagrade:
2018 Kosmorama, Trondheim International Film Festival - Kanonprisen, Best Sound Design (Christian Schaanning)

Projekcije

24feb

Vreme: 22:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 5

25feb

Vreme: 21:00
Cena: 400 RSD
Bioskop fontana

26feb

Vreme: 20:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx BIG Beograd, sala 3

28feb

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

Harald Zvart je holandsko-norveški filmski reditelj i producent, rođen 1965. Godine u Holandiji. Pohađao je Holandsku filmsku akademiju u Amsterdamu, gde je postigao zapažen uspeh svojim studentskim filmom Gabriel’s Surprise.

Pored nekoliko nagrađivanih kratkih filmova, muzičkih video-spotova i reklama, režirao je, između ostalih, filmove Agent Kodi Benks, Dvanaesti čovek i Instrumenti smrti: Grad kostiju.

Dvanaesti čovek je verovatno najbolji film ovog reditelja i predstavlja uzbudljivu avanturu po svim standardima.

Denis Harvi, Varajeti

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert