Jezik

eng

Pratite nas

Program

Valerija je pisac iz senke za scenaristu koji nema inspiraciju. Kada od nepoznate ličnosti dobije sinopsis novog filma, započinje uzbudljiva intriga.

Država:
Italija, Francuska / 2018
Program:
Fokus Evropa
Trajanje:
110’
Režija:
Roberto Andò
Scenario:
Roberto Andò, Angelo Pasquini
Uloge:
Micaela Ramazzotti, Renato Carpentieri, Laura Morante, Alessandro Gassmann, Jerzy Skolimowski
Festivali:
2018 Venecija / Venice Film Festival
Filmografija:
  2018 Una storia senza nome / The Stolen Caravaggio / Ukradeni Karavađo
2016 Le Confessioni / The Confessions
2013 Viva la liberta / Long Live Freedom / Živela sloboda
2006 Viaggio segreto / Secret Journey
2004 Sotto falso nome / Under a False Name / Pod lažnim imenom
2000 Il manoscritto del principe / The Prince's Manuscript / Prinčev rukopis
Fotografija:
Maurizio Calvesi
Montaža:
Esmeralda Calabria
Muzika:
Marco Betta
Producent:
Angelo Barbagallo, Gianfranco Barbagallo, Paolo Del Brocco, Patrick Sobelman
Produkcija:
BiBi Film, Agat Films & Cie, Rai Cinema
Distributer:
Centar Film

Projekcije

23feb

Vreme: 17:00
Cena: 400 RSD
KOMBANK DVORANA, sala 1

24feb

Vreme: 10:00
Cena: 250 RSD
KOMBANK DVORANA, sala 1

25feb

Vreme: 18:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx BIG Beograd, sala 3

26feb

Vreme: 17:00
Cena: 250 RSD
Centar za kulturu ‘Vlada Divljan’

27feb

Vreme: 19:30
Cena: 350 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

Rođen u Palermu, Ando je debitovao kao asistent reditelja radeći sa Frensisom Fordom Kopolom, Federikom Felinijem, Mikaelom Ćiminom i Frančeskom Rozijem, između ostalih. Kao reditelj je debitovao 1986. sa lutkarskim teatrom. Posle nekoliko dokumentarnih filmova, Ando je režirao svoj prvi dugometražni film Prinčev rukopis. Njegov debitantski roman il trono vuoto je osvojio Kampijelo nagradu za prvo delo, iz čega je kasnije nastao film Živela sloboda, sa kojim je osvojio Donatelovog Davida za najbolji scenario i Zlatnu traku za najbolji scenario.

 

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert