Jezik

eng

Pratite nas

Program

Vozač vozova Nurlan putuje za Baku poslednji put pre penzionisanja. Na putu kroz delove grada njegov voz otkida plavi grudnjak sa žice za sušenje veša. Da bi pobegao od svog usamljeničkog života, Nurlan kreće na avanturističko putovanje svog života, da pronađe vlasnika ovog veselog komada odevnog veša. Iznajmljuje sobicu u Bakuu i počinje potragu.

Država:
Nemačka, Azerbejdžan Azerbaijan, 2018
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
90’
Režija:
Veit Helmer
Scenario:
Veit Helmer
Uloge:
Predrag Miki Manojlović, Denis Lavant, Paz Vega, Chulpan Khamatova
Festivali:
2018 Tokio / Tokyo International Film Festival
Filmografija:
2018 The Bra / Brushalter
2014 Quatsch und die Nasenbärbande / Fiddlesticks
2011 Baikonur
2008 Absurdistan
2003 Tor zum Himmel / Gate to Heaven
1999 Tuvalu
Fotografija:
Felix Leiberg
Montaža:
Vincent Assmann
Muzika:
Cyril Morin
Producent:
Veit Helmer, Tsiako Abesadze        
Produkcija:
Veit Helmer Filmproduktion

Projekcije

24feb

Vreme: 22:00
Cena: 400 RSD
KOMBANK DVORANA, sala 1

25feb

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
KOMBANK DVORANA, sala 1

Veit Helmer je rođen 1968. godine u Hanoveru. Počeo je da snima filmove u četrnaestoj godini. Po završetku škole bio je pripravnik na nemačkoj TV stanici NDR. Dva meseca pre pada Berlinskog zida, preselio se u Istočni Berlin kako bi studirao pozorišnu režiju u čuvenoj dramskoj školi Ernst Buš. Od 1991. do 1997. Helmer je studirao režiju na Akademiji za film i TV u Minhenu. On je reditelj i producent, poznat po filmovima Tuvalu i Absurdistan.

Postoji slatki odjek Žaka Tatija u ovom tihom šarmantnom filmu iz Azerbejdžana, jer nemački reditelj Vajt Helmer nudi nežno apsurdnu priču o usamljenom vozaču Nurlanu spremnom za penziju, u potrazi za ljubavlju.

Amber Vilkinson, Eye for Film

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert