Jezik

eng

Pratite nas

Program

Taha je medicinski predstavnik u respektabilnoj farmaceutskoj kompaniji, koji vodi normalan život sa ocem koji je vezan za invalidska kolica. Ipak, uskoro se dešava misteriozno ubistvo koje preokreće Tahin život!

Država:
Egipat / Egypt, 2018
Program:
Fest predstavlja
Trajanje:
162’
Režija:
Marwan Hamed
Scenario:
Ahmed Mourad
Uloge:
Asser Yassin, Menna Shalaby, Maged El Kedwany, Shereen Reda, Eyad Nassar, Mohamed Mamdouh, Ezzat El Alaili, Sabrine, Adel Karam
Festivali:
2018 Cazablanka, Kartum / Casablanca Arab Film Festival, Khartoum Arab Film Festival
Filmografija:
  2018 Diamond Dust / Dijamantska prašina
2017 Al Asleyeen
2011 18 Days
2009 Ibrahim Labyad
2006 The Yacoubian Building
Fotografija:
Ahmad Al Morsy
Montaža:
Ahmed Hafez
Producent:
Marie Legrand, Rani Massalha, Michael Eckelt, Johannes Jancke, Marsel Kalvo, Nefes Polat, Christel Henon, Lilian Eche     
Produkcija:
New Century
Nagrade:
2018 Casablanca Arab Film Festival - Grand Prize, Best Director, Best Actor

Projekcije

23feb

Vreme: 22:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 5

24feb

Vreme: 21:00
Cena: 300 RSD
Muzej jugoslovenske kinoteke

26feb

Vreme: 22:00
Cena: 350 RSD
Jugoslovenska kinoteka, sala Makavejev

Marvan Hamed (1977) je egipatski filmski stvaralac i reditelj koji je diplomirao na Visokom institute za film 1999. Godine. Bio je asistent reditelja za puno filmova i reklama. Dok je studirao, režirao je dva kratka filma i nekoliko dokumentarnih filmova. Godine 2006. Režirao je svoj prvi dugometražni film The Yacoubian Building, koji je osvojio nekoliko nagrada na prestižnim filmskim festivalima, čineći ga najmlađim rediteljem u Egiptu koji je dobio tako visoka priznamnja i značaj.

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert