Jezik

eng

Pratite nas

Program

Za vreme vladavine Napoleona, Fransoa Vidok, jedini čovek koji je uspeo da pobegne iz najvećih zatvora u zemlji, uživa status legende među pariskim polusvetom. Ostavljen da umre nakon poslednjeg spektakularnog bekstva, trudi se da ostane prikriven pod maskom običnog trgovca. Međutim, njegova prošlost ga sustiže...

Država:
Francuska 2018
Program:
Fest 47 Gala
Trajanje:
110’
Režija:
Jean-François Richet
Scenario:
Éric Besnard, Jean-François Richet
Uloge:
Olga Kurylenko, Freya Mavor, Vincent Cassel, August Diehl, Denis Ménochet
Festivali:
2018 Aras, Gent / Arras Film Festival, Ghent Film Festival
Filmografija:
2018 L'Empereur de Paris / The Emperor of Paris / Gospodar Pariza
2016 Blood Father
2015 Un moment d'égarement / One Wild Moment
2008 Mesrine Part 2:
Public Enemy #1
2008 Mesrine Part 1:
Killer Instinct
2005 Assault on Precinct 13 / Napad na policijsku stanicu broj 13
2001 De l'amour / All About Love
1997 Ma 6-T va crack-er
1995 État des lieux / Inner City
Fotografija:
Manuel Dacosse
Montaža:
 Hervé Schneid
Muzika:
Marco Beltrami, Marcus Trumpp
Producent:
Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Produkcija:
Mandarin Films, Gaumont, France 2 Cinéma, France 3 Cinéma, NP Paribas Pictures, Scope Pictures, CN6 s, Actes Proletariens, 120 Films
Distributer:
Blitz Film

Projekcije

25feb

Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Sava centar

26feb

Vreme: 21:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 1

27feb

Vreme: 21:00
Cena: 400 RSD
Bioskop fontana

28feb

Vreme: 22:00
Cena: 350 RSD
Cinegrand - Capitol Park Rakovica, sala 1

Žan-Fransoa Riše je rođen 1966. u Parizu. On je reditelj i scenarista, poznat po ostvarenjima Mesrin 1: Killer Instinct, Mesrine 2: Public Enemy #1 i Inner City.

Ono u čemu je Riše odličan je u stvaranju pregršt intenzivnih delova, uključujući i sam akcioni početak koji se odvija na paklenom zatvorskom brodu i nekoliko dobro realizovanih sekvenci borbe u mračnim u mračnim uglovima Pariza. On zna kako da nasilje izgleda jezivo i bolno, s kamerom Dacosa koja obuhvata sve borbe pištoljima, noževima i mačevima iz najboljih mogućih uglova.

Džordan Mincer, Holivud Riporter

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert