Jezik

eng

Pratite nas

Program

Trinaestogodišnji dečak nestaje bez traga i pojavljuje se posle nedelju dana. Niko ne zna gde je bio i šta ga je navelo da ode od kuće. Njegova majka i nastavnici nagađaju da bi to moglo da ima veze sa smrću njegovog oca, suočavajući se sa egzistencijalnim pitanjima koja u potpunosti menjaju njihov pogled na život.

Država:
Nemačka, Srbija / 2019
Program:
Srpski film
Trajanje:
Režija:
Angela Schanelec
Scenario:
Angela Schanelec
Uloge:
Alan Williams, Franz Rogowski, Devid Striesow, Maren Eggert, Ursula Renneke
Festivali:
2019 Berlin / Berlin International Film Festival
Filmografija:
2019 Ich war zuhause, aber / I Was At Home, But / Bio sam kod kuće, ali
2016 Der traumhafte Weg / The Dreamed Path
2014 Les ponts de Sarajevo / Bridges of Sarajevo / Mostovi Sarajeva
2010 Orly
2007 Nachmittag / Afternoon
2004 Marseille
2001 Mein langsames Leben / Passing Summer
1998 Plätze in Städten / Places in Cities
1995 Das Glück meiner Schwester / My Sister's Good Fortune
Fotografija:
Ivan Marković
Producent:
Angela Schanelec
Produkcija:
Dart Film & Video, Nachmittagfilm
Distributer:
MCF MegaCom Film

Projekcije

02mar

Vreme: 20:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 5

03mar

Vreme: 19:30
Cena: 400 RSD
KOMBANK DVORANA, sala 1

Angela Šanelek (1962) je nemačka glumica, rediteljka i scenaritskinja. Studirala je na Nemačkoj akademiji za film i televiziju u Berlinu. Svrstava se u prvi talas berlinske skole novog nemackog filma. Režirala je i napisala scenario za više igranih filmova i segmenata antologijskih filmova kao što su Mostovi Sarajeva i Germany 09: 13 Short Films about the State of the Nation. U njene poznate filmove spadaju i Der traumhafte Weg, Das Glück meiner Schwester i Marseille. Filmovi Angele Šanelek su imali premijere na mnogim cenjenim festivalima, uključujući Kanski filmski festival, Berlinski međunarodni filmski festival i Međunarodni filmski festival u Torontu. Film, Bio sam kod kuće, ali, snimljen 2019, nominovan je za Zlatnog medveda za najbolji film na Berlinskom festivalu.

 

Galerija

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Nescafe
 
Hubert