Jezik

eng

Pratite nas

Program

Nakon što je upućen u poravni dom, osamnaestogodišnji Andrej mora da se izbori za svoje mesto u grupi osuđenika dok postaje blizak sa Željkom, svojim neformalnim liderom, boreći se da zadrži svoju potiskivanu tajnu samo za sebe.

Država:
Slovenija, Austrija / Slovenia, Austria, 2018
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
93’
Režija:
Darko Štante
Scenario:
Darko Štante
Uloge:
Matej Zemljič, Timon Šturbej, Gašper Markun, Lovro Zafred, Lea Cok, Rosana Hribar, Blaž Setnikar, Dejan Spasić
Festivali:
2018 Atina, Miškolc, Portorož / Athens International Film Festival, Miskolc International Film Festival, Slovenian Film Festival
Filmografija / Filmography:
2018 Posledice / Consequences
 Fotografija / Cinematography:
Rok Kajzer Nagode
 Montaža / Editing:
Sara Gjergek
 Producent / Producer:
Jerca Jerič, Andraž Jerič
 Produkcija / Production:
Temporama
 Nagrade / Awards:
2018 Miskolc International Film Festival - Adolph Zukor Prize, ICAA (Darko Štante), Slovenian Film Festival - Audience Award, SFCA Award

Projekcije

Darko Štante, jedan od “glasova” mlađe generacije reditelja i scenarista, diplomirao je na Fakultetu za socijalni rad, a zvanje mastera filmske režije ostvario je na Akademiji za pozorište, radio, film i TV. Radio je na brojnim komercijalnim projektiuma kao pomoćnik reditelja in a brojnim audio-vizuelnim projektima kao reditelj i scenarista. Trenutno je nastavnik u Centru za adolescente.

Posledice su neuobičajena priča smeštena u miljeu koji će biti poznat većini gledalaca, ali sa obrtom koji otvara pitanje muškosti, kako je ona shvaćena i kako se menja u određenim okolnostima na svež i originalan način.

Vladan Petković, Cineuropa

Galerija