Jezik

eng

Pratite nas

Izmena u programu 47. FEST-a: Ozon umesto Dolana

Novi film Ksavijera Dolana, Smrt i život Džona F. Donovana (The death and life of John F. Donovan) neće biti prikazan na 47. FEST-u. Film je premijerno prikazan prošle godine na festivalu u Torontu, nakon čega je vraćen u montažu, i pored najava da će biti slobodan za emitovanje na FEST-u, datum svetske premijere je odložen za kraj marta. 

Umesto ovog filma, mesto u programu zauzeće novi naslov kultnog francuskog reditelja Fransoa Ozona, Milošću Božjom (Grâce à Dieu). FEST-ova publika imaće ekskluzivnu priliku da ovaj film pogleda odmah nakon njegove svetske premijere na Berlinalu, gde će se takmičiti za Zlatnog medveda. Milošću Božjom je osamnaesti film Ozona, i bavi se kontroverznom temom pedofilije u katoličkoj crkvi. Film prati Aleksandra, čoveka u četrdesetim godinama koji živi u Lionu sa ženom i decom, i otkriva da sveštenik koji ga je zlostavljao pre nekoliko decenija i dalje radi sa decom. Aleksandar odlučuje da se udruži sa još dve žrtve u borbi za pravdu i oslobađanje od tereta koji su nosili godinama. U glavnim ulogama su Denis Ménochet, Swann Arlaud i Melvil Poupaud. 

Film će biti prikazan u programu FEST 47 u sledećim terminima: 23. februar 22h Kombank Dvorana, 24. februar 14.30h Kombank dvorana, 1. mart 22.30h Cineplexx UŠĆE Shopping Center, 2. mart 19h Fontana. 

...

Sponzori

Partner
MTS
Uz posebnu zahvalnost donatoru
Lukoil
 
Sponzori festivala
Knjaz
 
Gorki list
 
Tikves
 
Pepsi
 
Staropramen
 
Nescafe
 
Hubert