Jezik

eng

Pratite nas

Žiri programa Granice

FILIP FETI DAUTOVIĆ

TV I FILMSKI PRODUCENT, SRBIJA

Filip Feti Dautović rođen je 1950. u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na nekadašnjoj Akademiji za film, radio, pozorište i televiziju u Beogradu, 1978. godine. Magistar je nauka iz oblasti umetnosti filma. Uporedo sa studijama radi i na Televiziji Beograd. Bio je producent nekoliko igranih i dokumentarnih filmova, kao i velikog broja TV emisija. Autor je i urednik više zabavnih programa, putopisa, reportaža i intervjua sa poznatim ličnostima iz sveta koji su emitovani na programima RTS. Od 2001. prelazi na beogradski Fakultet dramskih umetnosti, gde radi kao profesor na Katedri za filmsku i tv produkciju do 2015. godine.  Autor je romana „Sinovi neba“, objavljenog 2001. godine. Godine 2015. bio je dobitnik Nagrade za doprinos srpskoj kinematografiji na novosadskom filmskom festivalu Cinema City IFF.

 

ZORAN JANKOVIĆ

FILMSKI, KNJIŽEVNI I MUZIČKI KRITIČAR, SRBIJA

Zoran Janković je završio studije engleskog jezika i književnosti na Filozofskom univerzitetu u Novom Sadu. Prikaze iz tekstove iz oblasti filma i popularne kulture objavljivao je ili objavljuje u brojnim medijima kao što su City Magazine, Popboks, Huper, Yellow Cab, NIN, Pressing, Hi Files, Optimist, Mediantrop, Etnoumlje, Pazi, snima se, Bookvar... Stalni je saradnik emisije „Velika iluzija” na RTS-u i urednik portala Filmskog centra Srbije. Autor je eseja Nikad pokoran: Marble Ass Želimira Žilnika, objavljenog u okviru zbornika Novi kadrovi. Jedan je od trojice autora (Đorđe Bajić, Ivan Velisavljević) Vodiča kroz srpski film 2000−2017. koji će imati svoje prvo predstavljanje upravo na 46. izdanju FEST-a.

 

ĐORĐE BAJIĆ

FILMSKI KRITIČAR, SRBIJA

Đorđe Bаjić je završio Filološki fakultet (Srpski jezik i književnost) u Beogradu, a nakon toga magistrirao teoriju umetnosti i medijа na Univerzitetu umetnosti. Pisаo je zа Popboks, Yellow Cab, Huper, kulturni dodatak NIN-a... Piše filmske kritike i tekstove iz domena umetnosti i kulture za City Magazine i sa Zoranom Jankovićem od februara 2016. godine uređuje portal Filmskog centra Srbije. Njegov esej Srpski krimi film: Ubistvo nа podmukаo i nа svirep nаčin i iz niskih pobudа Živorаdа Žike Mitrovićа uvršćen je u zbornik Novi kаdrovi. Objavio je četiri romana. Sa Jankovićem i Ivanom Velisavljevićem napisao je knjigu Vodič kroz srpski film 2000-2017.