Jezik

eng

Pratite nas

MAJA MEDIĆ

Maja Medić je rođena 1979. u Beogradu. Diplomirala je Filmsku i TV kameru na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i završila postdiplomske studije za umetnost, medije i dizajn “Transmedia” u LUCA School of Arts u Briselu. Član je ULUPUDS-a i kandidat za članstvo DokSrbije.

Iza sebe ima 14 samostalnih fotografskih izložbi i nekoliko fotografskih nagrada. Učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu, a kao saradnik Kulturnog centra Beograda priredila je brojne fotografske izložbe na temu istorije domaćeg filma (40 godina serije Grlom u jagode, Milena Dravić, Nebojša Glogovac, 50 godina filma Bitka na Neretvi, 40 godina filma Majstori, majstori, Snimatelji u srpskom filmu). Radi kao fotograf na filmskom setu i priređuje filmske monografije (Nacionalna klasa: igrani filmovi Gorana Markovića, Jugoslovenska kinoteka - 70 godina, Snimatelji u igranom filmu, Nebojša Đukelić…).

Trenutno režira svoj prvi dugometražni dokumentarni film Želim da znaš i producira dokumentarni film o Goranu Markoviću.