Jezik

eng

Pratite nas

Program

Sam Ali, mlad, osećajan i impulsivan Sirijac, napustio je svoju zemlju i prebegao u Liban da bi izbegao rat. Da bi mogao da otputuje u Evropu i živi sa ljubavlju svog života, prihvata da mu savremeni umetnik tetovira leđa. Pretvarajući sopstveno telo u prestižno umetničko delo, Sam će shvatiti da njegova odluka može značiti sve samo ne slobodu.

Država:
Tunis, Francuska, Nemačka, Belgija, Švedska, 2020
Žanr:
Drama / Drama
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
104’
Režija:
Kaouther Ben Hania
Scenario:
Kaouther Ben Hania
Uloge:
Yahya Mahayni, Dea Liane, Monica Bellucci, Koen de Bouw, Darina Al Joundi, Christian Vadim
Festivali:
2020 – Venecija, Tokio, Stokholm, El Guna, Kolkata / Venice Film Festival, Tokyo International Film Festival, Stockholm International Film Festival, El Gouna Film Festival, Kolkata International Film Festival 2021 – Sofija / Sofia International Film Festival
Fotografija:
Christopher Aoun
Montaža:
Marie-Hélène Dozo
Muzika:
Amine Bouhafa
Producenti:
Nadim Cheikhrouha, Habib Attia, Annabella Nezri, Thanassis Karathanos, Martin Hampel, Andreas Rocksen
Produkcija:
Cinétéléfilms, Tanit Films, Twenty Twenty Vision, Kwassa Films, Laika Film & Television
Distributer:
Five Stars
Filmografija:
2020 The Man Who Sold His Skin / Čovek koji je prodao svoju kožu
2017 Aala Kaf Ifrit / Beauty and the Dogs
2016 Zaineb Takrahou Ethelj / Zaineb Hates the Snow (Documentary)
2013 Le Challat de Tunis / Challat of Tunis
2010 Les imams vont à l'école / Imams go to School (Documentary)
Nagrade:

2020 - Venecija - nagrada za najboljeg glumca (Jahja Mahajni) u programu “Horizonti”; El Guna - najbolji arapski film; Stokholm - najbolji scenario / Venice Film Festival, Horizons Award for Best Actor (Yahya Mahayni); El Gouna - Best Arab Film; Stockholm Film Festival - Best Screenplay

Projekcije

09. maj

Vreme: 14:00
Cena: 300 RSD
Kombank dvorana, sala 1

10. maj

Vreme: 18:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 3

11. maj

Vreme: 11:00
Cena: 250 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 3

KOTER BEN HANIJA / KAOUTHER BEN HANIA

Tuniska rediteljka Koter Ben Hanija (1977) studirala je film u rodnoj zemlji, a zatim u Parizu - na FEMIS-u i Sorboni. Njen film Čovek koji je prodao svoju kožu (2020) premijerno je prikazan na festivalu u Veneciji i osvojio nagradu za najboljeg glumca u programu “Horizonti”. Njen prethodni film, Beauty and the Dogs premijerno je prikazan 2017. u programu “Izvestan pogled” u Kanu, nagrađen je za zvuk i distribuiran u mnogim zemljama. Njen prvi igrani film, Challat of Tunis prikazan je na otvaranju programa ACID u Kanu 2014. i zatim distribuiran širom sveta. Njen drugi dokumentarac Zaineb Hates the Snow premijerno je prikazan na festivalu u Lokarnu 2016. i osvojio je nekoliko nagrada, a prvi Imams go to School na IDFA festivalu 2010. godine.

Satira iz umetničkog sveta, sa tetoviranim živim platnom, fokus je ovog filma.

Sara Vars, Skrindejli

 

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju