Jezik

eng

Pratite nas

Program

Kombinujući do sada neviđene arhivske snimke benda “The Pogues“ i porodice Mekgovan, sa animacijama Ralfa Stedmena, Crock of Gold je slavljenje irskog pankera-pesnika Šejna Mekgovana. Film je pogled na život irskog pevača, tekstopisca i vođe grupe “The Pogues“.

Država:
SAD, Velika Britanija / 2020
Žanr:
Dokumentarni, biografski / Documentary, Biography
Program:
FEST Fokus
Trajanje:
124’
Režija:
Julien Temple
Scenario:
Julien Temple
Uloge:
Shane MacGowan, Johnny Depp, Siobhan MacGowan, Maurice MacGowan, Victoria Mary Clarke, Gerry Adams, Ann Scanlon, Bobby Gillespie, The Pogues, Bono, Nick Cave, Paolo Ikonomi, Terry Edwards
Festivali:
2020 – San Sebastijan, Cirih / San Sebastián International Film Festival, Zurich Film Festival
Fotografija:
Stephen Organ
Montaža:
Caroline Richards
Muzika:
Ian Neil
Producenti:
Johnny Depp, Stephen Deuters, Stephen Malit, Julien Temple
Produkcija:
Infinitum Nihil, Nitrate Film, Wild Atlantic Pictures, BBC , Warner , Screen Ireland
Filmografija:
2020 Crock of Gold:
A Few Rounds with Shane MacGowan (Documentary)
2019 Ibiza:
The Silent Movie (Documentary)
2006 Glastonbury (Documentary)
2000 Pandaemonium / Pandemonijum
2000 The Filth and the Fury / Prljavština i bes (Documentary)
1998 Vigo - A Passion for Life
1996 Bullet / Metak
1988 Earth Girls Are Easy / Zemljanke su lake ženske
1986 Absolute Beginners / Apsolutni početnici
1985 Running Out of Luck
Nagrade:
2020 - San Sebastijan - Specijalno priznanje žirija / San Sebastián International Film Festival - Special Prize of the Jury

Projekcije

08. maj

Vreme: 14:00
Cena: 350 RSD
Dom omladine Beograda

09. maj

Vreme: 16:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 3

DŽULIJAN TEMPL / JULIEN TEMPLE

Muzika zauzima centralno mesto u karijeri Džulijana Templa (Kensington, Velika Britanija, 1952) kao reditelja dokumentarnih, igranih filmova i muzičkih spotova. Karijeru je započeo snimajući kratke filmove o bendu “Sex Pistols”, režirajući muzičke spotove za brojne muzičare, među kojima su: Dejvid Bouvi, Nil Jang, “Blur”, “Depeche Mode” i “The Rolling Stones”. Takođe, režirao je dokumentarce o Marvinu Geju i bendovima “The Sex Pistols”, “The Rolling Stones” i “The Clash”. Neka od njegovih najistaknutijih igranih dela su Apsolutni početnici (1986), Zemljanke su lake ženske (1988) i Pandemonijum (2000), kao i dokumentarac Prljavština i bes (2000).

Bogato detaljan portret autodestruktivnog talenta.

Stiven Dalton, Holivud reporter

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.