Jezik

eng

Pratite nas

Program

Cvrčak Ket voli da svira sa svojim bendom i da zabavlja bezbrižne insekte iz komšiluka. Na Cvrčeli zabava nikad ne prestaje, a zima je samo izmišljotina uštogljenih mrava i teoretičara zavere. U blizini živi mravica Antoneta, u društvu posvećenom graditeljstvu, disciplini i radu. Muzika je strogo zabranjena. Kad se Ket i Antoneta sretnu, među njima se brzo razvija bliskost. Može li Antoneta spasiti cvrčke od zime pre nego bude kasno?

Država:
Hrvatska / 2022
Žanr:
Animirani
Program:
FEST specijal
Trajanje:
98’
Režija:
Luka Rukavina
Scenario:
Luka Rukavina, Rona Žulj, Siniša Mataić
Uloge:
Tara Thaller, Marko Petrić, Filip Vidović, Jadranka Krajina, Katarina Madirazza Strahinić, Dušan Bućan, Mladen Vasary, Luka Petrušić, Domagoj Janković, Ivan Đurić…
Fotografija:
Dino Krpan
Montaža:
Roman Cernjak
Muzika:
Vjeran Šalamon
Filmografija:
2022 Cvrčak i mravicaCricket & AntoinetteCvrčak i Antoaneta

Projekcije

25. feb

Vreme: 12:30
Cena: 350 RSD
Dom omladine Beograda

25. feb

Vreme: 16:30
Cena: 500 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 7

26. feb

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
Dvorana Kulturnog centra Beograda

LUKA RUKAVINA

Luka Rukavina rođen je u Zagrebu 1981. godine. U rodnom gradu diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti, a studirao je i filmsku režiju na FAMU u Pragu. Radio je kao dramaturg u pozorištu, zatim kao scenarista i reditelj različitih TV formata. Saradnik je Hrvatske nacionalne televizije (HRT) gde režira reportaže za i o deci. Kao scenarista objavio je zbirku drama i scenarija Fornicatorium (2008), a kao reditelj snimio je kratke filmove Sve o djeci (2015) i Chillin’ (2012), koji je 2013. na Pulskom festivalu proglašen za najbolji hrvatski kratki film po oceni žirija mladih.

Kritike:

Svojim dugometražnim rediteljskim prvencem Luka Rukavina ponovo pri;a staru bajku, ali je prožima novim moralom koji se vrti oko tolerancije.

Marko Stojiljković, Sinevropa

Galerija

PRODAJNA MESTA

Spisak prodajnih mesta

Katalog

Preuzmite online katalog

FILMOVI

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

PostFEST-um program

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.