Jezik

eng

Pratite nas

Program

Dvanaestogodišnji Ali i njegova tri drugara rade male poslove i prave sitne zločine da bi preživeli i podržali svoje porodice. Spletom čudesnih okolnosti, Aliju je povereno da pronađe blago skriveno pod zemljom. Regrutuje svoju bandu, ali prvo, da bi dobila pristup tunelu, deca moraju da se upišu u Sun School, dobrotvornu ustanovu koja pokušava da obrazuje decu s ulice i decu radnika, blizu mesta na kojem se nalazi blago.

Država:
Iran / Iran, 2020
Žanr:
Drama / Drama
Program:
Trajanje:
99’
Režija:
Majid Majidi
Scenario:
Majid Majidi, Nima Javidi
Uloge:
Ali Nasirian, Javad Ezzati, Tannaz Tabatabaie, Rouhollah Zamani, Mehdi Mousavi, Shamila Shirzad, Abolfazl Shirzad, Mani Ghafouri
Festivali:
2020 – Venecija, Sao Paulo, Busan, Stokholm, Talin / Venice Film Festival, São Paulo International Film Festival, Busan International Film Festival, Stockholm International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival
Fotografija:
Hooman Behmanesh
Montaža:
Hassan Hassandoost
Muzika:
Ramin Kousha
Producenti:
Majid Majidi, Amir Banan
Produkcija:
Majid Majidi Film
Filmografija:
2020 Khorshid / Sun Children / Deca neba
2017 Ansooy-e abrha / Beyond the Clouds / Izvan oblaka
2015 Mohammad Rasoolollah / Muhammad:
The Messenger of God / Muhamed, božji izaslanik
2008 Avaze gonjeshk-ha / The Song of Sparrows / Pesma vrabaca
2005 Beed-e majnoon / The Willow Tree / Vrba
2001 Baran
1999 Rang-e khoda / The Color of Paradise / Boja raja
1997 Bacheha-Ye aseman / Children of Heaven / Deca neba
1996 Pedar / The Father / Otac
1992 Baduk
Nagrade:
2020 - Venecija - “Laterna Magica” nagrada, priznanje “Marčelo Mastrojani” (Roohollah Zamani) / Venice - Lanterna Magica Award, Marcello Mastrioanno Award (Roohollah Zamani)

Projekcije

13. maj

Vreme: 16:30
Cena: 400 RSD
Kombank dvorana, sala 1

14. maj

Vreme: 09:00
Cena: 250 RSD
Kombank dvorana, sala 1

15. maj

Vreme: 11:30
Cena: 250 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala IMAX

MADŽID MADŽIDI / MAJID MAJIDI

Rođen u Teheranu 1959, Madžid Madžidi je prvi iranski reditelj koji je dobio nominaciju za Oskara za najbolji strani film za Decu neba (1996). Bavio se glumom pre nego što je počeo da režira kratke filmove. Njegov debitantski igrani film, Baduk (1991) predstavljen je u programu “15 dana autora” u Kanu, a drugi Otac (1995) doneo je Madžidiju glavnu nagradu na festivalu u San Sebastijanu. Reditelj je trostruki dobitnik Gran prija na festivalu u Montrealu za filmove Deca neba, Boja raja (1999) i Baran (2001). Njegovom filmu Pesma vrabaca (2008) pripao je “Zlatni medved” za najboljeg glumca na festivalu u Berlinu. Nakog toga režirao je Muhamed, božji izaslanik (2017) i Izvan oblaka (2019).

Dikensonova bajka sa Diznijevim osećajem, smeštena u živahnu iransku metropolu.

Li Maršal, Skrindejli

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Sponzori

UZ POSEBNU ZAHVALNOST PRIJATELJU