Jezik

eng

Pratite nas

Program

Priča o izuzetno talentovanom i progresivnom umetniku Rajneru Verneru Fasbinderu (1945-1982) koji je sanjao da snima filmove o ljudima sa hladnim srcem, arhaičnom nemačkom društvu i čežnji za poštovanjem i ljubavlju prema strancima. Njegov snažni uzlet ka tome da postane jedan od najvažnijih evropskih reditelja u vezi je sa njegovim mentalnim i fizičkim padom i preranom smrću.

Država:
Nemačka / 2020
Žanr:
Biografski / Biography
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
134’
Režija:
Oskar Roehler
Scenario:
Klaus Richter
Uloge:
Oliver Masucci, Hary Prinz, Katja Riemann, Jochen Schropp, Erdal Yıldız, Markus Hering, Frida-Lovisa Hamann, André Hennicke, Christian Berkel, Eva Mattes, Alexander Scheer
Festivali:
2020 – Hamburg, Moskva, Talin, Solun / Hamburg Film Festival, Moscow International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Thessaloniki International Film Festival
Fotografija:
Carl-Friedrich Koschnick
Montaža:
Hansjörg Weißbrich
Muzika:
Martin Todsharow
Producenti:
Markus Zimmer, Stefan Arndt, Uwe Schott
Produkcija:
Bavaria Filmproduktion, X Filme Creative Pool, WDR, BR, Arte
Filmografija:
2020 Enfant Terrible
2018 Herrliche Zeiten / Outmastered
2015 Tod den Hippies!! Es lebe der Punk! / Punk Berlin 1982
2013 Quellen des Lebens / Sources of Life / Izvori života
2010 Jud Süss - Film ohne Gewissen / Jew Suss:
Rise and Fall
2009 Lulu und Jimi / Lulu & Jimi
2006 Elementarteilchen / The Elementary Particles / Elementarne čestice
2004 Agnes und seine Brüder / Agnes and His Brothers
2003 Der alte Affe Angst / Angst
2001 Suck My Dick
2000 Die Unberührbare / No Placeto Go / Nedodirljiva
1997 Silvester Countdown

Projekcije

10. maj

Vreme: 16:30
Cena: 400 RSD
Kombank dvorana, sala 1

11. maj

Vreme: 09:00
Cena: 250 RSD
Kombank dvorana, sala 1

15. maj

Vreme: 14:00
Cena: 350 RSD
Dom omladine Beograda

OSKAR RULER / OSKAR ROEHLER

Oskar Ruler (1959) je nemački filmski reditelj, scenarista i novinar. Od sredine osamdesetih radio je kao scenarista, a filmskoj režiji se okrenuo ranih devedesetih. Za drugi celovečernji igrani film Nedodirljiva (2000) osvojio je godišnju nemačku filmsku nagradu “Lola” za najbolji film. Među ostalim nagrađivanim filmovima režirao je: Angst (2003), Agnes and His Brothers (2004) Elementarne čestice (2006), Jew Suss: Rise and Fall (2010) i Izvori života (2012).

Život i uticaj kultnog reditelja nemačkog novog talasa, Rajnera Vernera Fasbindera.

Džonatan Romni, Skrin dejli

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju