Jezik

eng

Pratite nas

Program

Poleta i njen suprug duži niz godina vode školu za domaćinstvo. Njihova misija je da nauče tinejdžerke kako da postanu savršene domaćice u vreme kada se od žena očekivalo da budu podređene svojim muževima. Nakon iznenadne smrti supruga, Poleta otkriva da je škola pred bankrotom i da mora da preuzme svu odgovornost. Ali dok su u toku pripreme za TV emisiju o takmičenju u domaćinstvu, ona i njeni studenti počinju da preispituju svoja uverenja jer su protesti širom Francuske u maju 1968. transformisali društvo oko sebe.

Država:
Francuska, Belgija / 2020
Žanr:
Komedija / Comedy
Program:
Gala
Trajanje:
109’
Režija:
Martin Provost
Scenario:
Martin Provost, Séverine Werba
Uloge:
Juliette Binoche, Yolande Moreau, Noémie Lvovsky, Édouard Baer, François Berléand, Marie Zabukovec, Anamaria Vartolomei, Lily Taieb, Pauline Briand
Festivali:
2020 – Luksemburg, Istanbul / Luxembourg City Film Festival, Istanbul Film Festival
Fotografija:
Guillaume Schiffman
Montaža:
Albertine Lastera
Muzika:
Grégoire Hetzel
Producenti:
François Kraus, Denis Pineau-Valencienne
Produkcija:
Les Films du Kiosque
Distributer:
Five Stars
Filmografija:
2020 La bonne épouse / How to Be a Good Wife / Kako biti dobra supruga
2017 Sage femme / The Midwife
2013 Violette
2011 Où va la nuit / The Long Falling
2008 Séraphine / Seraphine / Serafina
2003 Le ventre de Juliette
1997 Tortilla and Cinema / Tortilla y cinema
Nagrade:
2021 - Nagrada “Cezar” za najbolji kostim (Madeline Fontaine) / César Award for Best Costume Design (Madeline Fontaine)

Projekcije

08. maj

Vreme: 16:30
Cena: 500 RSD
Sava Centar

09. maj

Vreme: 11:30
Cena: 250 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala IMAX

MARTAN PROVO / MARTIN PROVOST

Martan Provo (1957) je francuski reditelj, scenarista i glumac. Režirao je filmove Le ventre de Juliette (2003), Serafina (2008), Violette (2013) i The Midwife (2017).

Lepo upakovana komedija Martana Provoa na ozbiljnu temu ženske emancipacije, sa nezadrživom Žilijet Binoš u ulozi profesorke koja podučava buduće savršene domaćice,

Fabijan Lemersi, Cineuropa

Akreditacije

Formular za prijavu

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.