Jezik

eng

Pratite nas

Program

U trećem filmu trilogije o porodici Korleone, Majkl Korleone je u šezdesetim godinama. Njime dominiraju dve strasti: oslobađanje porodice od zločina i pronalaženje odgovarajućeg naslednika. Taj naslednik bi mogao da bude Vinsent, ali on je možda i iskra koja Majklovu nadu u poslovni legitimitet pretvara u pakao nasilja.

* U septembru 2020, povodom 30. godišnjice filma, najavljeno je da će premontirana verzija filma Kum 3, pod naslovom Kum, epilog: Smrt Majkla Korleonea biti prikazivana u ograničenom broju bioskopa. Kopolina premontirana verzija je obuhvatila promene na početku i kraju filma i neke preuređene scene i muzičke sekvence. Ukupno vreme trajanja ove verzije je 157 minuta u poređenju sa 162 minuta originalnog filma.

Država:
SAD / 2020
Žanr:
Krimi / Crime
Program:
Festovih 50
Trajanje:
157’
Režija:
Francis Ford Coppola
Scenario:
Mario Puzo, Francis Ford Coppola
Uloge:
Al Pacino, Diane Keaton, Talia Shire, Andy García, Eli Wallach, Joe Mantegna, Bridget Fonda, George Hamilton, Sofia Coppola
Fotografija:
Gordon Willis
Montaža:
Barry Malkin, Lisa Fruchtman, Walter Murch
Muzika:
Carmine Coppola
Producenti:
Francis Ford Coppola
Produkcija:
Zoetrope Studios
Filmografija:
2020 The Godfather, Coda:
The Death of Michael Corleone / Kum, epilog:
Smrt Majkla Korleonea
2009 Tetro
2007 Youth Without Youth
1997 The Rainmaker / Čudotvorac
1996 Jack / Džek
1992 Bram Stoker's Dracula / Drakula
1990 The Godfather:
Part III / Kum 3
1984 The Cotton Club / Koton klub
1983 Rumble Fish
1979 Apocalypse Now / Apokalipsa danas
1974 The Godfather:
Part II / Kum 2
1974 The Conversation / Prisluškivanje
1972 The Godfather / Kum
1969 The Rain People

Projekcije

15. maj

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Kombank dvorana, sala 1

16. maj

Vreme: 19:00
Cena: 500 RSD
Sava Centar

FRANSIS FORD KOPOLA / FRANCIS FORD COPPOLA

Fransis Ford Kopola (1939) je jedan od najcenjenijih filmskih autora našeg vremena; petostruki dobitnik Oskara, producent, scenarista i reditelj filmova kao što su trilogija Kum, Prisluškivanje, Apokalipsa danas i Drakula. Kao autor stvorio je dela koja su pomogla u oblikovanju savremene američke kinematografije.

Fransis Ford Kopola u novom izdanju Kuma 3 dodaje novi ključni kontekst i ublažava ozloglašeni nastup Sofije Kopole.

Dejvid Erlih, Indivajer

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju