Jezik

eng

Pratite nas

Program

Odmor u francuskom selu. Dafne, u trećem mesecu trudnoće, sama dočekuje Maksima, rođaka svog momka Fransoa. Njen Fransoa je morao na brzinu da se vrati u Pariz da bi zamenio bolesnog kolegu. Dok čekaju njegov povratak, tokom četiri dana Dafne i Maksim se upoznaju i dele vrlo intimne priče koje ih zbližavaju.

Država:
Francuska / 2020
Žanr:
Drama / Drama
Program:
FEST 49
Trajanje:
122’
Režija:
Emmanuel Mouret
Scenario:
Emmanuel Mouret
Uloge:
Camélia Jordana, Niels Schneider, Vincent Macaigne, Émilie Dequenne, Jenna Thiam, Guillaume Gouix, Julia Piaton, Jean-Baptiste Anoumon
Festivali:
2020 – Busan, Tokio, Solun, Stokholm / Busan International Film Festival, Tokyo International Film Festival, Thessaloniki International Film Festival, Stockholm International Film Festival
Fotografija:
Laurent Desmet
Montaža:
Martial Salomon
Producenti:
Frédéric Niedermayer
Produkcija:
Moby Dick Films, Canal+, Ciné+
Filmografija:
2020 Les choses qu'on dit, les choses qu'on fait / Love Affairs(s) / Ljubavne afere
2018 Mademoiselle de Joncquières / Lady J
2015 Caprice
2013 Une autre vie / Another Life
2011 L'art d'aimer / The Art of Love
2009 Fais-moi plaisir! / Please, Please Me!
2007 Un baiser s'il vous plaît / Shall We Kiss?
2006 Changement d'adresse / Change of Address
2004 Vénus et Fleur / Venus and Fleur
2000 Laissons Lucie faire!
1999 Promène-toi donc tout nu!
Nagrade:
2021 - Cezar za najbolju sporednu žensku ulogu (Émilie Dequenne) / César Award for Best Supporting Actress (Émilie Dequenne)

Projekcije

08. maj

Vreme: 18:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 3

09. maj

Vreme: 13:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 3

EMANUEL MURE / EMMANUEL MOURET

Prvi kratki film režirao je sa 19 godina, dok je živeo u Marseju. Preselivši se u Pariz, studirao je dramu, a zatim režiiju na FEMIS-u. Reditelj je koji često igra glavnu ulogu u svojim filmovima, i svaki put potpisuje scenario. Njegovi filmovi premijerno su prikazivani na festivalima u Kanu i Veneciji, kritika ih je hlavila a gledaoci rado gledali u bioskopima.

Emanuel Mure iskušava i vešto uspeva u novom receptu za dešifrovanje složenosti ljubavnih izbora koje donosimo.

Fabijan Lemersi, Sinervopa

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju