Jezik

eng

Pratite nas

Program

Dve otuđene polusestre iz malog primorskog grada Izola, koje nikada nisu bile bliske, posle mnogo godina izbegavanja okolnosti su prisilile da dele stan u Ljubljani.

Država:
Slovenija, Severna Makedonija, Serbija / Slovenia, North Macedonia, Serbia, 2019
Žanr:
Drama
Program:
Glavni takmičarski program
Trajanje:
105’
Režija:
Damjan Kozole
Scenario:
Damjan Kozole, Urša Menart, Ognjen Sviličić
Uloge:
Urša Menart, Liza Marijina, Jurij Drevenšek, Peter Musevski, Anja Novak, Damjana Černe, Labina Mitevska, Urška Hlebec
Festivali:
2019 Karlove Vari, Sarajevo, Portorož, Haifa, Skoplje, Kolkata / Karlovy Vary International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Festival of Slovenian Films Portorož, Haifa International Film Festival, CineDays Skopje International Film Festival, Kolkata International Film Festival
Fotografija:
Miladin Čolaković
Montaža:
Jurij Moškon, Atanas Georgiev
Producentis:
Danijel Hočevar, Labina Mitevska, Jelena Mitrović
Produkcija:
Vertigo, Sisters and Brother Mitevski, Film House Baš Čelik, RTV Slovenia
Filmografija:
2019 Polsestra / Half-Sister / Polusestra
2016 Noćno življenje / Nightlife / Noćni život
2009 Slovenka / A Call Girl / Slovenka
2008 Za vedno / Forever / Zauvek 2004 Delo osvobaja / Labour Equals Freedom / Rad oslobađa 
2003 Rezervni deli / Spare Parts / Rezervni delovi 
2000 Porno film 
1997 Stereotip
Nagrade:
2019 Portorož - Vesna za najbolju glumicu (Liza Marijina) / Festival of Slovenian Films Portorož - Vesna award for Best Actress (Liza Marijina)

Projekcije

04. mar

Vreme: 22:00
Cena: 400 RSD
Kombank dvorana, sala 1

05. mar

Vreme: 14:30
Cena: 300 RSD
Kombank dvorana, sala 1

06. mar

Vreme: 17:00
Cena: 300 RSD
Bioskop fontana

DAMJAN KOZOLE

Damjan Kozole rođen je 1964. godine. Višestruko je nagrađivani slovenački reditelj čija su ostvarenja redovno prikazivana u zvaničnim takmičarskim programima velikih filmskih festivala, poput festivala u Berlinu, Roterdamu, Torontu itd. Uticajni časopis iz oblasti filmske umetnosti, Sight & Sound, uvrstio je njegov film iz 2003. Rezervni delovi među deset najvažnijih filmova Nove Evrope. Godine 2012. dobio je Nagradu za životno delo na Filmskom festivalu u Rimu.

IZVODI IZ KRITIKA

Otuđene polusestre dele stan i decenije velike ogorčenosti u mračno-smešnoj slovenačkoj drami.

Stiven Dalton, Holivud reporter

Gde kupiti karte?

Lista prodajnih mesta i distributera gde možete kupiti karte.

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Sponzori

 
Grad Beograd
 
Ministarstvo kulture i informisanja - Republika Srbija
 
CEBEF - Centar beogradskih festivala
PARTNER
MTS
 
SPONZORI
Knjaz Miloš
 
 
 
 
Tikves