Jezik

eng

Pratite nas

Program

Džo je sirov i naivan mladić koji iz Teksasa putuje u Njujork, sanjajući o lagodnom životu. Da bi preživeo u velegradu, postaje žigolo, ali se ne snalazi najbolje: njegova prva mušterija uvredila se kada joj je Džo tražio novac, pa je na kraju on njoj morao da plati kako bi je smirio. Teksašanin upoznaje sitnog prevaranta koji boluje od tuberkuloze i pozajmljuje mu novac koji će mu ubrzo zafaliti da plati hotel, pa ga izbacuju na ulicu.

Država:
SAD / 1969
Žanr:
Drama / Drama
Program:
Festovih 50
Trajanje:
113’
Režija:
John Schlesinger
Scenario:
Waldo Salt
Uloge:
Dustin Hoffman, Jon Voight, Sylvia Miles, John McGiver, Brenda Vaccaro, Barnard Hughes, Ruth White, Jennifer Salt, Gilman Rankin
Festivali:
1969 – Berlin / Berlin International Film Festival
Fotografija:
Adam Holender
Montaža:
Hugh A. Robertson
Muzika:
John Barry
Producent:
Jerome Hellman
Produkcija:
Jerome Hellman s
Filmografija:
2000 The Next Best Thing / Neka druga ljubav
1996 Eye for an Eye / Oko za oko
1993 The Innocent
1990 Pacific Heights
1988 Madame Sousatzka
1987 The Believers / Vudu vernici
1985 The Falcon and the Snowman / Soko i Sneško Belić
1981 Honky Tonk Freeway
1979 Yanks
1976 Marathon Man / Maratonac
1975 The Day of the Locust / Dan skakavaca
1971 Sunday Bloody Sunday / Nedelja, prokleta nedelja
1969 Midnight Cowboy / Ponoćni kauboj
1967 Far from the Madding Crowd / Daleko od razuzdane gomile
1965 Darling
1963 Billy Liar / Lažov Bili
1962 A Kind of Loving / I to se zove ljubav
Nagrade:
1970 - Oskari - najbolji film, režija, adaptirani scenario / Academy - Best Picture, Best Director, Best Adapted Screenplay; Zlatni globus - najbolji debitant (Džon Vojt) / Golden Globes - Most Promising Newcomer, Male (Jon Voight); BAFTA - najbolji film, režija, glavna muška uloga (Dastin Hofman), najbolji debitant (Džon Vojt), adaptirani scenario, montaža / BAFTA - Best Film, Best Direction, Best Actor (Dustin Hoffman), Most Promising Newcomer (Jon Voight), Best Adapted Screenplay, Best Film

Projekcije

09. maj

Vreme: 13:30
Cena: 350 RSD
Sava Centar

DŽON ŠLESINDŽER / JOHN SCHLESINGER

Džon Šlesindžer (1926-2003) je engleski filmski i pozorišni reditelj i glumac. Kao reditelj debitovao je dokumentarnim filmom o londonskom Hajd Parku, Nedelja u parku, a prvi igrani film bio mu je I to se zove ljubav (1962). Najpoznatiji filmovi koje je režirao su: Lažov Bili (1963), Daleko od razuzdane gomile (1967, po romanu Tomasa Hardija), Ponoćni kauboj (1969, Oskar za režiju i najbolji film), Nedelja, krvava nedelja (1971), Dan skakavaca (1975) i Maratonac (1976).

 

Akreditacije

Formular za prijavu

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.