Jezik

eng

Pratite nas

Program

Kroz sedam prizora film prati život i sudbine pasa lutalica sa margine našeg društva, navodeći nas da preispitamo odnos prema njima. Kroz sedam likova “lutalica“ koje pratimo u različitim životnim dobima, od rođenja do starosti, svedočimo njihovoj dostojanstvenoj borbi za opstanak. Na groblju, u napuštenoj fabrici, azilu, na deponiji, mestima punim tuge, naši junaci tragaju za ljubavlju i zajedništvom. Kombinacijom dokumentarnog materijala, animacije i glumačke interpretacije misli naših junaka, upoznajemo živote između razočarenja i nade, sasvim slične našim.

Država:
Srbija / 2021
Žanr:
Dokumentarni, Animirani / Documentary, Animation
Program:
FEST Fokus
Trajanje:
77’
Režija:
Tanja Brzaković
Scenario:
Tanja Brzaković
Uloge:
Jelena Bosanac, Anica Dobra, Momčilo Bajagić Bajaga, Mirjana Karanović, Iskra Brajović, Dejana Bačko, Milica Tričković, Jelena Miljković, Milica Đuran, Lena Subotić
Animacija:
Vuk Palibrk
Fotografija:
Boško Đorđević, Aleksandar Kalezić, Tanja Brzaković
Montaža:
Branka Pavlović, Irena Domazetović, Mina Nenadović, Jelena Bosanac, Srđan Mitrović-Hitch
Muzika:
Janja Lončar
Producent:
Nebojša Miljković
Produkcija:
Talas Film
Filmografija:
2021 Prizori iz života džukca / Life Of A Mutt
2021 If...
2020 Home
2019 Volja Božija (Short)
2018 Doći će žuti ljudi sa istoka i piće vodu sa Morave / The Chinese Will Come (Documentary)
2015 Jovica i njegovi zubi (Documentary)
2008 Jelenin svet / Jelena's World (Documentary)

Projekcije

13. maj

Vreme: 16:30
Cena: 400 RSD
Dom omladine Beograda

14. maj

Vreme: 09:00
Cena: 250 RSD
Dom omladine Beograda

TANJA BRZAKOVIĆ

Tanja Brzaković, rođena u Beogradu, studirala je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na te studije nadovezale su se poslediplomske studije na Univerzitetu u Hamburgu. Radila je kao asistentkinja režije i rediteljka, scenaristkinja i docentkinja u Beogradu, Hamburgu i Berlinu. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu imala je priliku da snimi četiri celovečernja dokumentarna filma, 15 kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Njeni filmovi su prikazivani na međunarodnim festivalima širom sveta i osvojili su više nagrada. Član je Evropske filmske akademije (EFA).

 

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju