Jezik

eng

Pratite nas

Program

Leo u mislima proživljava alternativne verzije svog života, dok njegova ćerka Moli očajnički pokušava da ga vrati u stvarni svet.

Država:
SAD, Velika Britanija / 2020
Žanr:
Drama / Drama
Program:
Gala
Trajanje:
85’
Režija:
Sally Potter
Scenario:
Sally Potter
Uloge:
Javier Bardem, Elle Fanning, Salma Hayek, Laura Linney, Branka Katić, Milena Tscharntke, Dimitri Andreas, Gerard Cordero
Festivali:
2020 – Berlin / Berlin International Film Festival 2021 – Sofija / Sofia Film Fest
Fotografija:
Robbie Ryan
Montaža:
Emilie Orsini, Sally Potter, Jason Rayton
Muzika:
Sally Potter
Producenti:
Christopher Sheppard
Produkcija:
BBC Films, Adventure Pictures, HanWay Films, BFI, Ingenious Media, Chimney Pot, Sverige AB, Film i Väst
Distributer:
Taramount Film
Filmografija:
2020 The Roads Not Taken / Putevi kojima nisam pošao
2017 The Party / Zabava
2012 Ginger & Rosa / Džindžer i Roza
2009 Rage / Bes
2004 Yes / Da
2000 The Man Who Cried / Čovek koji je plakao
1997 The Tango Lesson
1992 Orlando
1983 The Gold Diggers

Projekcije

14. maj

Vreme: 16:30
Cena: 500 RSD
Sava Centar

16. maj

Vreme: 16:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala IMAX

SALI POTER / SALLY POTTER

Sali Poter (britanska rediteljka, scenaristkinja, montažerka i kompozitorka) snimila je prvi film sa 14 godina na 8-mm filmskoj traci. Od tada je napisala i režirala devet igranih filmova, kao i mnoge kratke filmove i TV serije, a režirala je i operu. Orlando (1992), njena smela adaptacija klasika Virdžinije Vulf, sa Tildom Svinton u glavnoj ulozi, otkrila ju je svetskoj publici. Usledili su The Tango Lesson (1997), Čovek koji je plakao (2000), Da (2004), Bes (2009), Džindžer i Roza (2012) i Zabava (2017). Njeni filmovi osvojili su više od 40 međunarodnih nagrada, uključujući FIPRESCI priznanje, nagradu Evropske filmske akademije, kao i nominacije za Oskara i BAFTA priznanje.

Havijer Bardem i El Faning blistaju kao otac i ćerka koji se bore sa njegovom demencijom.

Li Maršal, Skrindejli

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Sponzori

 
Grad Beograd