Jezik

eng

Pratite nas

Program

Američki bračni par odlazi u San Sebastijan na filmski festival i biva uvučen u čaroliju događaja, lepotu i šarm grada i fantaziju filmova.

Država:
Španija, SAD, Italija / 2020
Žanr:
Komedija / Comedy
Program:
Gala
Trajanje:
92’
Režija:
Woody Allen
Scenario:
Woody Allen
Uloge:
Elena Anaya, Louis Garrel, Gina Gershon, Sergi López, Wallace Shawn, Christoph Waltz, Gina Gershon
Festivali:
2020 – San Sebastijan / San Sebastián International Film Festival
Fotografija:
Vittorio Storaro
Montaža:
Alisa Lepselter
Muzika:
Stephane Wrembel
Producenti:
Letty Aronson, Erika Aronson, Jaume Roures
Produkcija:
Gravier s, Mediapro, Wildside
Distributer:
Cinefest
Filmografija:
2020 Rifkin's Festival / Rifkinov festival
2019 A Rainy Day In New York / Kišni dan u Njujorku
2017 Wonder Wheel / Čudesna panorama
2016 Café Society / Visoko društvo
2015 Irrational Man / Nerazuman čovek
2014 Magic in the Moonlight / Magija na mesečini
2013 Blue Jasmin / Nesrećna Džasmin
2012 To Rome With Love / Rimu s ljubavlju
2011 Midnight in Paris / Ponoć u Parizu
2010 You Will Meet a Tall Dark Stranger / Upoznaćeš crnog, visokog stranca
2008 Vicky Cristina Barcelona / Ljubav u Barseloni
2005 Match Point / Završni udarac
1999 Sweet and Lowdown
1996 Everyone Says I Love You / Svi kažu volim te
1994 Bullets Over Broadway / Pucnji na Brodveju
1992 Husbands and Wives / Muževi i supruge
1989 Crimes and Misdemeanors / Zločini i prestupi
1986 Hannah and Her Sisters / Hana i njene sestre
1985 The Purple Rose of Cairo / Purpurna ruža Kaira
1984 Broadway Danny Rose
1979 Manhattan Murder Mystery / Menhetn
1978 Interiors / Enterijeri
1977 Annie Hall / Eni Hol
1973 Sleeper
1972 Every Thing You Always Wanted to Know About Sex / Sve što ste oduvek želeli da znate o seksu
1969 Take the Money and Run / Uzmi novac i beži
1966 What's Up, Tiger Lily?

Projekcije

10. maj

Vreme: 19:00
Cena: 500 RSD
Sava Centar

11. maj

Vreme: 11:00
Cena: 350 RSD
Sava Centar

12. maj

Vreme: 19:00
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala IMAX

13. maj

Vreme: 13:30
Cena: 400 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 3

VUDI ALEN / Woody Allen

Vudi Alen je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih filmskih autora. Njegova bogata karijera scenariste, reditelja, glumca i producenta traje već više od 60 godina i još uvek cveta. Pre nego što je 1966. napisao scenario za brodvejski hit Don’t Drink the Water, pisao je tekstove za nastupe komičara i radio kao zabavljač u noćnim klubovima. Njegovi rani radovi poput filmova Bananas (1971) i Sleeper (1973) predstavljali su kombinaciju intelektualne komedije i gega. U kasnijim romantičnim komedijama poput filma Eni Hol (1977), kojim je osvojio dva Oskara, i filma Menhetn (1979), oslikavao je sliku gorko-slatkog života u Njujorku. Među njegove mnogobrojne uspešne filmove ubrajaju se: Hana i njene sestre (1986), Zločini i prestupi (1989), Pucnji na Brodveju (1994), Završni udarac (2005) i Ljubav u Barseloni (2008).

Rifkin u svojoj glavi vodi vlastiti festival, u obliku niza snenih sekvenci koje podsećaju na klasike Trifoa, Godara, Felinija i Bunjuela.

Džonatan Romni, Gardijan

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju

 
MEDIJSKI PARTNER