Jezik

eng

Pratite nas

Program

Brazil, početakom 20. veka. Grad Sao Paulo se brzo razvija. Ropstvo je ukinuto. Tri žene iz porodice Soares, nekadašnje vlasnice zemlje i robova, vraćaju se u grad. Izgubljene nakon smrti svoje poslednje kućne pomoćnice, one se bore da se prilagode promenama u Brazilu. U isto vreme, porodica Naimento, čiji su članovi nekada radili kao robovi na farmi Soaresovih, suočavaju se sa društvom u kojem nema mesta za oslobođene crnce. Između prošlosti i sadašnjosti Brazila, bez svog mesta na Zemlji, svi se bore za opstanak u savremenom svetu.

Država:
Brazil, Francuska / Brazil, 2020
Žanr:
Drama / Drama
Program:
FEST 49
Trajanje:
120’
Režija:
Marco Dutra, Caetano Gotardo
Scenario:
Marco Dutra, Caetano Gotardo
Uloge:
Mawusi Tulani, Clarissa Kiste, Carolina Bianchi, Thaia Perez, Agyei Augusto
Festivali:
2020 – Berlin, Lisabon, Gramado, San Sebastijan, Riga, Beč, Sao Paulo / Berlin International Film Festival, IndieLisboa International Independent Film Festival, Festival de Cinema de Gramado, San Sebastián International Film Festival, Riga International Film Festival, Vienna International Film Festival, São Paulo International Film Festival
Fotografija:
Hélène Louvart
Montaža:
Marco Dutra, Caetano Gotardo, Juliana Rojas
Muzika:
Gui Braz, Salloma Salomão
Producenti:
Florence Cohen, Clément Duboin, Maria Ionescu, Sara Silveira
Produkcija:
Good Fortune Films, Dezenove Som e Imagem (BR), Filmes do Caixote (BR)
Distributer:
MCF MegaCom Film
Filmografija:
Marco Dutra
2020 Todos os Mortos / All the Dead Ones / Svi mrtvi
2017 As Boas Maneiras / Good Manners
2016 O Silêncio do Céu / The Silence of the Sky
2014 Quando Eu Era Vivo / When I Was Alive
2011 Trabalhar Cansa / Hard Labor
Caetano Gotardo
2020 Todos os Mortos / All the Dead Ones / Svi mrtvi
2019 Seus Ossos e Seus Olhos / Your Bones and Your Eyes
2012 O Que Se Move / The Moving Creatures
 
Nagrade:
2020 - Gramado - Zlatni Kikito za najbolje sporedne uloge (Thomas Aquino i Alaíde Costa) i nagrada za najbolju muziku (Salloma Salomão); Lisabon - najbolji film / Festival de Cinema de Gramado - Golden Kikito for Best Supporting Actors (Thomas Aquino and Alaíde Costa), Best (Salloma Salomão); IndieLisboa International Independent Film Festival - Silvestre Award for Best Feature Film

Projekcije

15. maj

Vreme: 16:30
Cena: 400 RSD
Dom omladine Beograda

16. maj

Vreme: 09:00
Cena: 250 RSD
Dom omladine Beograda

MARKO DUTRA / MARCO DUTRA

Marko Dutra je diplomirao na Filmskoj školi Univerziteta u Sao Paulu. Sa koleginicom Julijanom Rojas napisao je i režirao nekoliko kratkih filmova. Njegov prvi dugometražni film Trabalhar Cansa (2011) je premijerno prikazan na festivalu u Kanu u programu “Izvestan pogled”.

KAJTANO GOTARDO / CAETANO GOTARDO

Kajtano Gotardo (Brazil, 1981) je režirao igrane filmove O Que Se Move (2012) i Seus Ossos e Seus Olhos (2019), koji su prikazivani na festivalima širom sveta. Takođe, režirao je brojne kratke filmove, popot Areia (2008), koji je predstavljen u program “Nedelja kritike” u Kanu.

 

Reditelji koriste likove kao pokazatelje bolesti društva u Brazilu

Džej Vajsberg, Verajeti

PostFESTum

Program

Lista želja

Kreirajte svoju listu filmova i podelite sa prijateljima.

FILMOVI

Pretraga filmova

Program FEST-a

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.

Uz posebnu zahvalnost prijatelju