Jezik

eng

Pratite nas

Program

Smešten u svet klasične muzike danas, film se fokusira na Lidiju Tár koja se smatra jednom od najvećih živih kompozitora-dirigenta i prvom ženom glavnom dirigentkinjom velikog nemačkog orkestra.

Država:
SAD / 2022
Žanr:
Drama
Program:
Gala +
Trajanje:
157’
Režija:
Todd Field
Scenario:
Todd Field
Uloge:
Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner, Mark Strong…
Festivali:
2022 – Venecija, Toronto, Njujork / Venice Film Festival, Toronto International Film Festival, New York Film Festival
Fotografija:
Florian Hoffmeister
Montaža:
Monika Willi
Muzika:
Hildur Guðnadóttir
Producenti:
Todd Field, Scott Lambert, Alexandra Milchan
Produkcija:
Standard Film Company, EMJAG s, Focus Features
Distributer:
Taramount Film
Filmografija:
2022 Tár
2006 Little ChildrenMala deca
2001 In the BedroomU spavaćoj sobi
Nagrade:
2022 - Venecija - Pehar “Volpi” za najbolju glumicu (Kejt Blačet)Venice Film Festival - Volpi Cup for Best Actress (Cate Blanchett), 2023 - Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u drami (Kejt Blančet); Oskar, šest nominacija - najbolji film, režija, glavna ženska uloga, originalni scenario, fotografija, montažaGolden Globes Best Actress in Drama (Cate Blanchett); Academy , 6 nominations - Best Motion Picture of the Year, Best Achievement in Directing (Todd Field), Best Performance by an Actress in a Leading Role (Cate Blanchett), Best Original Screenplay (Todd Field), Best Achievement in (Florian Hoffmeister), Best Achievement in Film (Monika Willi)

Projekcije

25. feb

Vreme: 19:30
Cena: 500 RSD
MTS dvorana, sala 1

26. feb

Vreme: 12:00
Cena: 300 RSD
MTS dvorana, sala 1

26. feb

Vreme: 19:00
Cena: 500 RSD
Cineplexx Galerija Belgrade - Sala 7

27. feb

Vreme: 17:30
Cena: 500 RSD
Cineplexx UŠĆE Shopping Center, sala 2

TOD FIL

Tod Fild (1964) je karijeru započeo kao glumac, dobivši nagradu Film Independent Spirit za sporednu ulogu u filmu Ruby In Paradise (1993) i igrajući kod Stenlija Kjubrika u Širom zatvorenih očiju (1999). Pošto je odlučio da se oproba i u pisanju scenarija i režiji realizovao je nekoliko kratkih filmova među kojima i Nonnie & Alex (1995) koji je nagrađen priznanjem Američkog filmskog instituta i specijalnom nagradom žirija Sandens festivala u kategorija kratkog filma. Njegov dugometražni igrani debi, hvaljen od strane kritike, U spavaćoj sobi (2001) imao je pet nominacija za Oskara, uključujući i za najbolji film i adaptirani scenario, a Fild je osvojio nagradu Film Independent Spirit za najbolji prvi igrani film. Drugu nominaciju za Oskara, takođe za adaptirani scenario, dobio je za naredni celovečernji igrani film, Mala deca (2006).

Kritike:

Kejt Blančet je na vrhuncu svojih moći u filmu Tár, veličanstvenoj kinematografskoj simfoniji.

Džastin Čang, Los Anđeles tajms

Fild se pojavio kao potpuno formiran filmski talenat 2001. (...) Ali njegov dugo očekivani treći film je nešto sasvim drugo: značajan skok u zrelosti, kontroli i samopouzdanju, koji rizikuje na svakom koraku.

Dejvid Runi, Holivud reporter

Jedan od najuzbudljivijih američkih filmova u poslednjih nekoliko godina (...) Fild nam se vratio sa divljom, ali izuzetno iskrenom studijom karaktera, koja je prekrivena milionom nijansi sive.

David Erlič, Indivajer

PRODAJNA MESTA

Spisak prodajnih mesta

Katalog

Preuzmite online katalog

FILMOVI

Celokupan program filmova, sa vremenima projekcija.

PostFEST-um program

Celokupan program u PDF-u, sa vremenima projekcija.